• Ναυτιλία

    Εγκαίνια του εκπαιδευτικού χώρου «Οcean Lab» του Safe Water Sports

    Safe Water Sports

    Πηγή: Safe Water Sports


    Το Οcean Lab, ο εκπαιδευτικός χώρος που έχει δημιουργηθεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, «προσκαλεί» δωρεάν μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων εντός Αττικής, να «ταξιδέψουν» σε έναν θαλασσινό κόσμο και να εξερευνήσουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα, το κολυμβητήριο και τα θαλάσσια σπορ με τη χρήση της τεχνολογίας και μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών όπως παιχνίδια γνώσεων με τη χρήση tablets, παιχνίδια αφής, διαδραστική ταινία κ.ά.

    Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολικών μονάδων εντός Αττικής, πραγματοποιούνται δωρεάν με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, μέσω της κάλυψης του κόστους μεταφοράς των μαθητών.

    Έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς (2022-2023) έχουν προγραμματιστεί για υλοποίηση 235 σχολικές επισκέψεις, ενώ περισσότεροι από 5.365 μαθητές αναμένεται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού χώρου «Ocean Lab» του Safe Water Sports.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα). Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες τραυματίζονται ενώ κάνουν θαλάσσια σπορ, ενώ στη χώρα μας σημειώνονται κατά μέσο όρο 350 θανάσιμα ατυχήματα στη θάλασσα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο πνιγμός θεωρείται μια από τις 5 κύριες αιτίες θανάτου από ατύχημα, σε παιδιά ηλικίας 1-14 ετών, και η 3η στον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτου ηλικίας.

    Αναμφισβήτητα, μέλημα όλων αποτελεί η εκμάθηση των παιδιών για την ασφάλειά τους στο νερό από πολύ μικρή ηλικία.

    Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει σαν βασικούς στόχους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.

    Τέσσερις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:

    • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το Safe Water Sports.
    • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κλπ. 250.000 μαθητές έχουν ενημερωθεί – εκπαιδευτεί μέσω των διαφόρων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας.
    • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων
    • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κάρτσωνας (Breakwave Advisors): Πρεμιέρα για το νέο ETF που επενδύει στα τάνκερ

    Maersk: Βουτιά 56% στα κέρδη έφερε η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου και η μείωση των ναύλων



    ΣΧΟΛΙΑ