• Ναυτιλία

    Drewry: Μειωμένοι κατά 43% οι ναύλοι των εμπορευματοκιβωτίων στο 12μηνο

    Κοντέινερ που μεταφέρει εμπορεύματα

    Containership


    Ο σύνθετος δείκτης μειώθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 1.469 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα και έχει υποχωρήσει κατά 43% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

    Ο πιο πρόσφατος σύνθετος δείκτης Drewry WCI των 1.469 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο είναι τώρα 3% υψηλότερος από τις μέσες τιμές του 2019, της προ πανδημίας περιόδου των 1.420 δολαρίων.

    Ο μέσος σύνθετος δείκτης, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα είναι 1.695 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο, που είναι 980 δολάρια χαμηλότερα από τις μέσες τιμές 10ετίας των 2.675 δολαρίων.

    Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στα 1.227 δολάρια ανά κοντέινερ.

    Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 3% ή κατά 79 δολάρια και διαμορφώθηκαν στα 2.208 δολάρια.

    Ομοίως, οι τιμές από τη Σαγκάη προς τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 2% ή 40 δολάρια σε 2.621 δολάρια. Αντίθετα, οι τιμές από τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 2% ή 12 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 614 δολάρια ανά κοντέινερ.

    Επίσης, οι οι τιμές από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη και το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 1% στα 466 δολάρια και στα 1.510 δολάρια,αντίστοιχα.

    Ωστόσο, οι τιμές στη γραμμή από Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη παρέμειναν σταθερά στο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας.

    Ο Drewry αναμένει ότι οι τιμές spot Ανατολής-Δύσης στις τακτικές γραμμές θα παραμείνουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα, συνολικά, τις επόμενες εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλλα δύο πλοία ναυπηγεί η Evalend του Κρίτωνα Λεντούδη – Συνολικά επενδύει 1,050 δισ. δολάρια

    Ποιος είναι ο Πήτερ Γ. Λιβανός για τον οποίο οι «πόρτες» των τραπεζών είναι πάντα ανοιχτές

    Οι 6 εφοπλιστές που έχουν ρευστό πάνω από $2 δις – Υψηλά κέρδη και μερίσματα από τις εισηγμένες ναυτιλιακές



    ΣΧΟΛΙΑ