• Ναυτιλία

    Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Έσοδα 111,6 εκατ. και κέρδη 51,7 εκατ. δολ.

    Γιάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG

    Τζον Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG


    Η Dorian LPG Ltd., του Τζον Χατζηπατέρα, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.

    Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 111,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ισοδύναμο ναύλωσης, τιμή ανά ημέρα λειτουργίας για τον στόλο, ήταν 51.156 δολάρια.

    Το καθαρό εισόδημα ήταν 51,7 εκατομμύρια δολάρια ή 1,28 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα 48,9 εκατ. δολάρια ή 1,21 δολάρια προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 74,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Τζον Κ. Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σχολίασε:

    «Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αντικατοπτρίζουν μια σταθερή αγορά, καθώς η ισχυρή ζήτηση συνεχίζει να απορροφά τις παραδόσεις νέων κτιρίων.

    Το διοικητικό μας συμβούλιο ανακοίνωσε μέρισμα, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας για την πειθαρχημένη κατανομή κεφαλαίων σύμφωνα με έναν ισχυρό ισολογισμό.

    Η προσθήκη του πλοίου “Cristobal”, ενός από τα τέσσερα πλοία διπλού καυσίμου που θα ενταχθούν στον στόλο μας, αντανακλά μια επιμελή προσέγγιση για την ανανέωση του στόλου.

    Είναι σκόπιμο να αναγνωρίσουμε ότι τα καλά αποτελέσματά μας δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τους αφοσιωμένους ναυτικούς μας και το προσωπικό μας στην στεριά που προσπαθούν να παρέχουν στους πελάτες μας την καλύτερη, ασφαλή, αξιόπιστη, καθαρή και χωρίς προβλήματα υπηρεσία μεταφοράς».

    Σύνοψη αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου οικονομικού έτους 2024:

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 51,7 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,28 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, σε σύγκριση με 24,8 εκατομμύρια δολάρια ή 0,62 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

    Τα λειτουργικά έξοδα του πλοίου ανά ημέρα αυξήθηκαν σε 10.383 δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 σε σύγκριση με 9.378 δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκοπίου: Ναυπηγεί άλλα οκτώ πλοία – Συνολικά 40, αξίας 2 δισ. δολαρίων!

    ΔΕΗ: Αύξηση EBITDA και ρεκόρ κερδών δείχνουν νέα ανοδική πορεία – Τα σχέδια για ΑΠΕ

    Tα 90 κρίσιμα λεπτά του sell off – Σε ποια μετοχή έγιναν τα περισσότερα ΣΜΕ και ο χρηματιστής που μόνο πουλούσε



    ΣΧΟΛΙΑ