• Ναυτιλία

    Δύο νέα νεότευκτα για την W Marine του Γιάννη Σαραντίτη

    Γιάννης Β. Σαραντίτης, W Marine

    Γιάννης Β. Σαραντίτης, W Marine


    H ναυτιλιακή εταιρεία W Marine του Γιάννη Σαραντίτη έκλεισε συμφωνία για την ναυπήγηση δύο πλοίων kamsarmaxes, χωρητικότητας 82.000 dwt, το καθένα στα ναυπηγεία Chengxi.

    Τα πλοία είναι σχεδιασμένα με τους πιο σύγχρονους κανόνες του IMO NOx-Tier III και τις απαιτήσεις της Φάσης 3 EEDI, θα λειτουργούν με συμβατικό καύσιμο και αναμένεται να παραδοθούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2026.

    Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από 17 πλοία. Το 17ο πλοίο θα παραληφθεί τον προσεχή Μάρτιο και είναι το πλοίο Presinge Trader 81.100 dwt, κατασκευής 2016.

    Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται έναν ομοιογενή στόλο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, που κυμαίνονται σε μέγεθος από Panamax έως Post Panamax.

    Ο Γιάννης Σαραντίτης άσκησε και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, με δραστηριότητα στη ναυτιλία και στην αγορά ακινήτων – real estate, ενώ είναι και επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ελλάδα.

    Γεννήθηκε στη Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 1972. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , από το οποίο αποφοίτησε. Είναι νυμφευμένος με την Μαλβίνα Σαραντίτη και έχει δύο παιδιά.

    Παλαιότερα ασχολήθηκε επιχειρηματικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με την Telenor, μέσω κοινοπραξίας στο Μαυροβούνιο.

    Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PROMONTE GSM στη δεκαετία του 1990 και από το 2000-2008 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cosmote Mobile Telecommunications.

    Στον τομέα της κρουαζιέρας υπήρξε μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από την ίδρυση της Festival Cruises, από το 2000 έως το 200), συμμετείχε ως μέτοχος στον Τραπεζικό τομέα και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της First Business Bank, από το 2001 έως το 2007.

    Το 2003 ίδρυσε την ναυτιλιακή εταιρεία W MARINE INC, από το 2004-2017 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της «Σαραντίτης Εταιρία Δικηγόρων» στην οποία σήμερα είναι ο κύριος μέτοχος, ενώ το 2005 ίδρυσε την εταιρεία W Real Estate Investments S.A.

    Από τον Φεβρουάριο του 2009 είναι επίτιμος Πρόξενος της Νορβηγίας στην Ελλάδα και έχει παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος Τιμής, Πρώτου Βαθμού.Ο Γιάννης Σαραντίτης είναι εταίρος της Δικηγορικής εταιρείας «Σαραντίτης», και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Είναι κάτοχος Πτυχίου Νομικής Αθηνών, καθώς και πτυχίου LLB από το Πανεπιστήμιο του Buckingham της Μεγάλης Βρετανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΛΠ: Στις 6 Φεβρουαρίου η τελετή ολοκλήρωσης της επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων

    Αναγνώστου: Στις 20/2 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή της Goldair για τον διαγωνισμό του λιμένα Βόλου

    Διεθνές βραβείο για τον Εμανουέλε Γκριμάλντι για την καινοτόμο δράση του



    ΣΧΟΛΙΑ