• Ναυτιλία

    ΟΛΠ: Στις 6 Φεβρουαρίου η τελετή ολοκλήρωσης της επέκτασης του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων

    Yu Zenggang, Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε.

    Yu Zenggang, Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε.


    Η Επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων (Λιμένας Ηρακλέους) αφορά στην ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου που εντάσσεται στο πλάνο των υποχρεωτικών επενδύσεων του ΟΛΠ και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του λιμανιού.

    Η επιτυχία αυτού του έργου αντανακλά τη προσπάθεια που πραγματοποιείται από κοινού, με την Ελληνική Πολιτεία, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της χωρητικότητας των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας.

    Η επέκταση του Τερματικού Σταθμού Αυτοκινήτων κατά περίπου 40.000 m2 προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού αυξάνει τη συνολική έκταση του Σταθμού σε 110.00m2 και δημιουργεί επιπλέον χώρο εναπόθεσης αυτοκινήτων συνολικής χωρητικότητας 5.100 αυτοκινήτων.

    Πρόκειται για ένα έργο συνολικής επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ το οποίο θα βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του λιμανιού ως κόμβου μεταφόρτωσης οχημάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο εκθετικά στην ανάπτυξή του.

    Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 μ. Θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της PPA / COSCO Shipping, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ.

    Διαβάστε επίσης:

    Tιμολόγια ρεύματος: Νέες αλλαγές στους λογαριασμούς – Ανακοινώθηκαν τα 6μηνα σταθερά συμβόλαια

    Hapag-Lloyd: Τα έσοδα μειώθηκαν σε 19,4 δισ. δολάρια από 36,4 δισ. το 2022

    Πλαίσιο: Τζίρος 470 εκατ. ευρώ με ώθηση από τις λευκές συσκευές



    ΣΧΟΛΙΑ