• Ναυτιλία

    Δυναμικό comeback με αγορά πλοίου για την AM Nomikos

    AM Nomikos

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου ultramax NM Cherry Blossom της AM Nomikos είναι χωρητικότητας 60.494-dwt και κατασκευής του έτους 2015


    H ελληνική ναυτιλιακή AM Nomikos αποκάλυψε την πρώτη της κίνηση στην αγορά των μεταχειρισμένων για το 2018 καθώς απέκτησε ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Στην ιστοσελίδα της εταιρείας εμφανίζεται το καινούργιο πλοίο της ναυτιλιακής, το Osios David (χωρητικότητας 56.831-dwt και κατασκευής 2012). Το εν λόγω σκαρί είναι το τέταρτο supramax που ενσωματώθηκε στον στόλο της AM Nomikos τους τελευταίους 18 μήνες.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές από την Ευρώπη το συγκεκριμένο πλοίο αγοράστηκε από την ελληνική εταιρεία για 17,4 εκατ. δολάρια. Το κατασκευασμένο στα IHI ναυπηγεία bulk carrier άνηκε στην Stamford Shipping με έδρα την Σιγκαπούρη.

    Στον στόλο της εταιρείας εμφανίζονται συνολικά 42 φορτηγά πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι supramaxes, καθώς και τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Συνολικά τέσσερα πλοία έχουν προστεθεί στον στόλο της AM Nomikos από την άνοιξη του 2017. Σημειώνεται πως και τα τέσσερα πλοία ήταν supramaxes και κατασκευασμένα μεταξύ του 2006 και του 2012.

    Η τελευταία αγορά της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2017, όταν η ναυτιλιακή αγόρασε το Jewel of Nippon. Το πλοίο μετονομάστηκε σε Tassos N. (χωρητικότητας 55.764-dwt και κατασκευής 2009)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Χατζηπατέρας: Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της εξαγοράς της Dorian από τη BW LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση mononews: Η HHI ανακοίνωσε την παραγγελία των πλοίων LNG από το B. Mαρινάκη



    ΣΧΟΛΙΑ