Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ναυτιλιακή εταιρεία Costamare, του Κωστή Κωνσταντακόπουλου, πούλησε ένα από τα μικρότερα πλοία της handysize, χύδην ξηρού φορτίου, .

Το πλοίο που πουλήθηκε είναι το Resource, κατασκευής 2010, χωρητικότητας 31.775 dwt, σε έναν άγνωστο νέο ιδιοκτήτη και αναμένεται να παραδοθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

1

Η Costamare αγόρασε το πλοίο τον Ιούλιο του 2021 για περίπου 12,6 εκατομμύρια δολάρια και γνωστοποίησε ότι αναμένει να καταγράψει καθαρά έσοδα από πωλήσεις ύψους 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αποπληρωμή του χρέους.

Η εταιρεία, επίσης, ολοκλήρωσε την αναφερθείσα πώληση του Panamax Rose, κατασκευής 2008, αποκομίζοντας καθαρά έσοδα 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την πρόσφατη απόσχιση των φορτηγών πλοίων και την δημιουργία αυτόνομης θυγατρικής εισηγμένης εταιρείας, η Costamare συνέχισε να είναι ένας αποκλειστικός πάροχος χωρητικότητας boxship 68 πλοίων, με το 100% και 73% του στόλου να έχουν εξασφαλιστεί με ναύλους για το 2025 και το 2026, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο

Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029

Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας