• Ναυτιλία

    Costamare: Επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο της στην αγορά ξηρού φορτίου – Η νέα κίνηση

    Costamare: Επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο της στην αγορά ξηρού φορτίου - Η νέα κίνηση

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, CEO Costamare


    Με την εξαγορά δύο φορτηγών πλοίων συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τη ναυτιλιακή Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Xclusiv Shipbrokers αναφέρει ότι η εταιρεία απέκτησε το χωρητικότητας 63,800 dwt Soho Merchant και το χωρητικότητας 63,473 dwt Soho Trader, κατασκευής 2015 αμφότερα, στη συνολική τιμή των 49 εκατ. δολαρίων (24,5 εκατ. δολάρια έκαστο).

    Σύμφωνα με τη ναυλομεσιτική, η συμφωνία στα συγκεκριμένα επίπεδα αποτελεί «σαφή απόδειξη» της «σημερινής τάσης της αγοράς για αξιοσημείωτη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τις προηγούμενες πρόσφατες συμφωνίες».

    Η Costamare αποτελεί την μεγαλύτερη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία στα containerships καθώς διαχειρίζεται στόλο 78 πλοίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 565,000 teu. Ωστόσο φέτος η διοίκηση της επεκτάθηκε στην αγορά ξηρού φορτίου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα ισχυρά θεμελιώδη του συγκεκριμένου τομέα και επιδόθηκε σε ένα μπαράζ εξαγορών μεταχειρισμένων bulkers.

    Στο τέλος του τρίτου τριμήνου είχε παραλάβει συνολικά 34 φορτηγά πλοία, ενώ μαζί με τα τρία ακόμη που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους, ο στόλος της θα αριθμεί 37 bulkers, με μέσο όρο ηλικίας τα 10 έτη.

    Όλα τα πλοία της δραστηριοποιούνται στη spot αγορά, αποφέροντας ισχυρά έσοδα.

    Σημαντικές αγοραπωλησίες έχει πραγματοποιήσει φέτος η Costamare και στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των containerships που διαθέτει.

    Σύμφωνα με αναλυτές η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις επενδύσεις και τους δύο τομείς της ναυτιλίας που δραστηριοποιείται, αφού στο τέλος του τρίτου τριμήνου η ρευστότητα της ανέρχονταν σε 303,1 εκατ. δολάρια. Μάλιστα αν προστεθούν σε αυτά και τα μη αντληθέντα κεφάλαια ύψους 254,7 εκατ. δολαρίων από τρεις δανειακές συμβάσεις, αυξάνεται σε 557,8 εκατ. δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ