• Ναυτιλία

    CMA CGM: Μειωμένα έσοδα κατά 42,6% με τζίρο 11,43 δισ. δολάρια

    Ροντόλφ Σααντέ, CEO CMA CGM (Πηγή: cmacgm-group.com)

    Ροντόλφ Σααντέ, CEO CMA CGM (Πηγή: cmacgm-group.com)


    Ο γαλλικός κολοσσός logistics CMA CGM ανέφερε αρνητικά αποτελέσματα από οικονομική άποψη το τρίτο τρίμηνο του 2023 δεδομένου ότι τα έσοδα του ομίλου ήταν συνολικά 11,43 δισ. δολάρια με μείωση -42,6% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

    Αναλυτικά, 7,57 δισ. προήλθαν από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες (-51,8%) και 3,67 δισ. από τις δραστηριότητες εφοδιαστικής (-15,4%). Το Ebitda ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση 81,6% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

    Τα μέσα έσοδα ανά TEU ήταν 1.322 δολάρια, μείωση 52,3% από έτος σε έτος. Αντίθετα, θετικά σήματα για όγκους που μεταφέρονται με +1% για συνολικό αποτέλεσμα 5,7 εκατομμυρίων TEU. Ο όγκος πωλήσεων συνέχισε να αυξάνεται στις γραμμές Βορρά-Νότου και μικρών αποστάσεων, ενώ στις γραμμές Ανατολής-Δύσης η τάση ομαλοποιήθηκε.

    Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου CMA CGM, σχολίασε : «Ο τομέας συνέχισε να ομαλοποιείται το τρίτο τρίμηνο, με την επιστροφή στις συνθήκες της αγοράς πριν από την πανδημία. Ωστόσο, οι επιδόσεις μας παρέμειναν πολύ σταθερές, πράγμα που σημαίνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση στην ανάπτυξη των τερματικών και των logistics. Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αναμένεται να συνεχίσει να επιβαρύνει τον κλάδο μας, αλλά οι μεταφερόμενοι όγκοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Συνεχίζουμε να ελέγχουμε το κόστος μας και συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μελίνα Τραυλού: Δυναμώνει τη «ναυτιλιακή αυτοκρατορία» της σε car, dry, logistics

    Έλληνες εφοπλιστές: Παρήγγειλαν 50 νέα πλοία σε 2,5 μήνες – Στο επίκεντρο τα bulkers

    Hapag-Lloyd: Μειωμένα έσοδα και κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ