• Ναυτιλία

    Χατζημανώλη: Προτεραιότητα η δημιουργία One Stop Shipping Centre στην Κύπρο

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

    Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου


    Μέσα στις προτεραιότητες που έχει θέσει η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη είναι η εφαρμογή ενός One Stop Shipping Centre, το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες και θα εξασφαλίσει μια πιο ευέλικτη, αποτελεσματική και άμεση κεντρική εξυπηρέτηση πρους τους ανθρώπους της ναυτιλίας που επιθυμούν να νηολογήσουν πλοία στο Κυπριακό Νηολόγιο.

    Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η εφαρμογή της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης Shipping (SLLC), η οποία θα παρέχει πρόσθετα οφέλη σε ναυτιλιακές εταιρείες.

    Άλλοι βασικοί στόχοι, όπως ανέφερε η Μαρίνα Χατζημανώλη, σε πρόσφατη ομιλία της, είναι η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των υπηρεσιών του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, η προώθηση της ισότητας των φύλων στη ναυτιλία μέσω της συνεργασίας με τον Επίτροπο Ισότητας των Φύλων και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της ναυτιλίας.

    Η Μαρίνα Χατζημανώλη ενημέρωσε επίσης τους ναυτιλιακούς παράγοντες ότι φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το Κυπριακό Νηολόγιο, τονίζοντας το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο και σημαντικό Νηολόγιο, με ισχυρή φωνή στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Μειώθηκαν κατά 2,7% οι ναύλοι εμπορευματοκιβωτίων

    Διευρύνονται οι αρμοδιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας με όλες τις Λιμενικές υποδομές και Μαρίνες

    Περιπέτεια για 96 επιβάτες τουριστικού πλοίου στη Ρόδο – Bυθίστηκε Τουρκική θαλαμηγός στην Κάλυμνο



    ΣΧΟΛΙΑ