• Ναυτιλία

    Χατζημανώλη: Ενισχύονται οι δεσμοί της Κύπρου με τις εταιρείες κρουαζιέρας


    Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, στα πλαίσιο των επαφών με ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας.

    Σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης από την εταιρεία Royal Caribbean, η Μ. Χατζημανώλη πραγματοποίησε συναντήσεις με όλα τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, παρουσιάζοντας το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, καθώς και η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο.

    Η Υφυπουργός συνάντησε επίσης τον Πρόεδρο και Διευθύνον Σύμβουλο της εταιρείας Michael Bayley, όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Royal Caribbean να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

    Επιπρόσθετα, οι προοπτικές για έναρξη συνεργασίας διερευνήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την εταιρεία Norwegian Cruise Line, ένα ακόμη όμιλο με σημαντικό μερίδιο στην αγορά της κρουαζιέρας.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Μαϊάμι, η Μ. Χατζημανώλη επισκέφθηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει κατασκευαστεί, το Icon of the Seas, ιδιοκτησίας της Royal Caribbean, και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του καθώς και να ενημερωθεί για τις καινοτόμες τεχνολογίες στις διάφορες λειτουργίες του πλοίου, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

    Τέλος, η Μ. Χατζημανώλη συναντήθηκε με μέλη της Κυπριακής ομογένειας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Μαϊάμι. Την Υφυπουργό Ναυτιλίας συνόδευε ο Πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ, κ. Ευάγγελος Σάββα.

    Διαβάστε επίσης:

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε πλοίο και έβαλε στα ταμεία της 12,99 εκατ. δολάρια

    Οι δέκα κυρίαρχες τάσεις στην παγκόσμια οικονομία – Tι επισήμαναν Φράγκου – Καλογηράτος

    Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 116 δεξαμενόπλοια με σημαντικά κέρδη και αγόρασαν 56



    ΣΧΟΛΙΑ