• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε πλοίο και έβαλε στα ταμεία της 12,99 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, σύμφωνα με πηγές ναυλομεσιτών, υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας για την πώληση ενός φορτηγού πλοίου, σε εταιρεία που δεν κατονομάστηκε.

    Ο άγνωστος αγοραστής, εξασφάλισε το πλοίο Artemis, χωρητικότητας 76.942 dwt, κατασκευής 2006, με προγραμματισμένη παράδοση έως τις 8 Μαρτίου 2024, το αργότερο.

    Η τιμή πώλησης για το bulker ήταν 12,99 εκατομμύρια δολάρια πριν από τις προμήθειες.

    Με την ολοκλήρωση της πώλησης, ο στόλος της εταιρείας της Σεμίραμις Παληού θα αποτελείται από 39 πλοία ξηρού χύδην, τέσσερα newcastlemax, εννέα capesize, πέντε post-panamax, έξι kamsarmax, έξι panamax και εννέα ultramax.

    Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας είναι περίπου 4,5 εκ. dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,59 έτη.

    Η Diana Shipping, από την αρχή του τρέχοντος έτους, έχει συνάψει συμβόλαια χρονοναύλωσης με την ST Shipping and Transport με έδρα τη Σιγκαπούρη της Glencore για το bulker Maera κατασκευής 2013, χωρητικότητας 75.403 dwt και με την Stone Shipping για το DSI Aquarius κατασκευής 2016, 60.309 dwt.

    Η εταιρεία εξασφάλισε επίσης επέκταση συμβολαίου για το bulker 98.697 dwt Amphitrite, ναυπήγησης 2012, με την Cobelfret.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι δέκα κυρίαρχες τάσεις στην παγκόσμια οικονομία – Tι επισήμαναν Φράγκου – Καλογηράτος

    Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν 116 δεξαμενόπλοια με σημαντικά κέρδη και αγόρασαν 56

    Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας θα γίνει στις 22 Απριλίου



    ΣΧΟΛΙΑ