Ναυτιλία

Χάρης Βαφειάς: Πώς η StealthGas εμφάνισε το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίες επταετίας παρά την πανδημία

Χάρης Βαφειάς ναυτιλία

Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής Stealth Maritime Corporation


Το καλύτερο τρίμηνο της τελευταίας επταετίας εμφάνισε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2020  η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά.

Ειδικότερα, κατά τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία εμφάνισε έσοδα 36,3 εκατ. δολαρίων, αυξημένες κατά 2,2 εκατ. δολάρια ή ποσοστό 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, καταφέρνοντας μείνει ανεπηρέαστη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η StealthGas, σημαντική αύξηση 20% κατέγραψαν τα έσοδα της εταιρείας από τη χρονοναύλωση μικρότερων LPG carriers και των semi-refrigerated πλοίων χωρητικότητας 22.000 cbm έκαστο, απόρροια των υψηλότερων ναύλων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά και την περιορισμένης έκθεσης της στην spot αγορά όπου η εικόνα ήταν υποτονική λόγω της πανδημίας.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 8,9 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 0,2 εκατ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του 2019. Τα κέρδη ανά μετοχή στις 20 Ιουνίου 2020 ανήλθαν στα 0,23 δολάρια έναντι ζημιάς 0,005 δολ. τον δεύτερο τρίμηνο 2019.  Πρόκειται μάλιστα για το καλύτερο τρίμηνο της StealthGas, από άποψη κερδοφορίας, από το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της StealthGas, Michael Jolliffe, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ναυτιλιακής επισήμανε: «Παρά την παγκόσμια αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία, η εταιρεία παρουσίασε ισχυρή οικονομική απόδοση το δεύτερο τρίμηνο του 2020, και μάλιστα την καλύτερη απόδοση των τελευταίων επτά ετών. Οι πυλώνες της επιτυχίας μας ήταν κυρίως η ισχυρή κάλυψη που είχαμε εξασφαλίσει την περίοδο πριν από τα lockdowns, η σταθερή βάση λειτουργικού κόστους και η μείωση των χρηματοοικονομικών δαπανών μας. Η συντηρητική στρατηγική μας για την εξασφάλιση χρονοναυλώσεων είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε αρκετές συμφωνίες ναύλωσης με ανταγωνιστικά ναύλα πριν από το ξέσπασμα του Covid-19 και ως εκ τούτου να  εξασφαλίσουμε ασπίδα προστασίας από την επιδείνωση της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα καταφέραμε να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό την κερδοφορίας μας».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΔΣ της εταιρείας τόνισε: «Αποδείξαμε ότι έχουμε έναν ισχυρό στόλο, σταθερή οικονομική θέση και αποτελεσματική στρατηγική, που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση σε αυτήν την αβέβαιη αγορά. Η απόδοσή μας ήταν επίσης μια απόδειξη ότι τα επίπεδα της τιμής της μετοχής μας είναι χαμηλά και θεωρούμε ότι δεν αντανακλούν την δυναμικής της StealthGas».


ΣΧΟΛΙΑ