Ναυτιλία

Χ. Μυλωνάς: Έξυπνο deal 24 εκατ. δολαρίων για την Transmed

ναυτιλία ναυλαγορά


«Χρυσές» δουλειές με τη Noble Group κάνει η ναυτιλιακή εταιρεία Transmed Shipping της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς, καθώς προχώρησε στην εξαγορά του δεύτερου της kamsarmax από τη Noble.

Σύμφωνα με την ίδια τη Noble, η ναυτιλιακή του κ. Μυλωνά έδωσε 23,79 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του bulker Ocean Forte (χωρητικότητας 81.616-dwt και κατασκευής 2015).

Αυτό είναι το τρίτο bulk carrier που πουλάει η Noble το 2018, στην προσπάθεια που κάνει να μειώσει την παρουσία της στο συγκεκριμένο τομέα (kamsarmaxes).

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, πως τον Μάρτιο η Noble Group είχε έρθει σε συμφωνία με την Transmed για την πώληση του kamsarmax bulker Ocean Vision (χωρητικότητας 81.502-dwt και κατασκευής 2015) έναντι 23,8 εκατ. δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή της τότε, η Noble Group ανέφερε πως αποφάσισε να κάνει χρήση των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούσαν στην αγορά για να κερδίσει χρήματα από το bulker.

Αυτή είναι η τρίτη πώληση φορτηγού πλοίου σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων από τη Noble, με την πρώτη να αφορά το Ocean Integrity (χωρητικότητας 81.499-dwt και κατασκευής 2015) το οποίο κατέληξε στην Primerose Shipping.

Ο στόλος της εταιρείας του κ. Μυλωνά αποτελείται από 24 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα πέντε χρόνια. Επιπλέον η Transmed έχει παραγγείλει και δύο post-panamaxes τα οποία «χτίζονται» αυτήν τη στιγμή στα ναυπηγεία Sasebo στην Ιαπωνία.

Τα δύο πλοία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Το μεγάλο deal των 390 εκατ. δολαρίων για 5+4 πλοία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Dryships

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Ποιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της EuroDryΣΧΟΛΙΑ