Ναυτιλία

Χ. Μυλωνάς: Αγοράζει τάνκερ από την Teekay η Transmed


Σε ελληνική εταιρεία φαίνεται πως καταλήγει ένα από τα παλιότερα τάνκερ τύπου suezmax της Teekay Tankers.

Σύμφωνα με ναυλομεσίτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που επικαλείται το TradeWinds, το πλοίο Ashkini Spirit (χωρητικότητας 165.000 dwt, κατασκευής 2003) πωλήθηκε σε ελληνική εταιρεία έναντι ποσού έως και 19,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα ωστόσο με την Allied Shipbroking, το πλοίο εξαγόρασε η ελληνικών συμφερόντων Transmed Shipping του εφοπλιστή Χαράλαμπου Μυλωνά, έναντι 19,3 εκατ. δολαρίων.

Σημειωτέον ότι το VesselsValue υπολογίζει την αξία του πλοίου στα 18,7 εκατ. δολάρια, όμως η τιμή αγοράς του εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη λόγω του ότι έχει περάσει πρόσφατα από ειδική επιθεώρηση και η επόμενη θα είναι τον Μάρτιο του 2023.

Το Ashkini Spirit πέρασε στα χέρια της Teekay Tankers τον Ιούλιο του 2004, όταν ονομαζόταν ακόμα Aegean Lady.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου, η Transmed Shipping εξαγόρασε το VLCC Aquarius Wing (χωρητικότητας 299.990 dwt, κατασκευής 2005) από την NS United. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 34,8 εκατ. δολάρια.

To deal αυτό έρχεται στο τέλος μίας χρονιάς στη διάρκεια της οποίας οι τιμές των μεταχειρισμένων τάνκερ έχουν εκτοξευθεί.

Σημειώνεται ότι η Teekay Tankers έχει στον στόλο της δύο ακόμα πλοία ίδιας παλαιότητας με το Ashkini Spirit, τα Iskmati Spirit (χωρητικότητας 165.000 dwt, κατασκευής 2003) και το Narmati Spirit (χωρητικότητας 159.000 dwt, κατασκευής 2003), που είναι επίσης πιθανό να πωληθούν από την εταιρεία. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει 23 suezmaxes με μέση ηλικία 11 ετών.ΣΧΟΛΙΑ