• Ναυτιλία

    Χ. Φαφαλιός: Δυναμική επιστροφή με την αγορά ενός ultramax bulker

    Φαφαλιός

    Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-Operation Committee-GSCC)


    Νέα εντυπωσιακή κίνηση από την ναυτιλιακή εταιρεία Fafalios Shipping η οποία προχώρησε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ultramax bulker, το οποίο άνηκε σε εταιρεία ιαπωνικών συμφερόντων.

    Συγκεκριμένα το deal για την εταιρεία που επικεφαλής είναι ο Χαράλαμπος Φαφαλιός έκλεισε, όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες από τις Η.Π.Α, για το φορτηγό πλοίο Nord Crest (χωρητικότητας 61.654-dwt και κατασκευής 2011) έναντι 19,65 εκατ. δολαρίων.

    Η κίνηση αυτή έρχεται στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου που επιχειρεί ο Έλληνας πλοιοκτήτης.

    Τον περασμένο μήνα η ναυτιλιακή προχώρησε στην πώληση του bulker Alkyon (χωρητικότητας 74.875-dwt και agκατασκευής 2001) σε μία κινέζικη εταιρεία για 9,7 εκατ. δολάρια.

    Αντίστοιχη τύχη αναμένεται να έχει και το αδελφό πλοίο του Alkyon, το Amazon. Σημειώνεται πως και τα δύο πλοία ήταν κατασκευασμένα στις ιαπωνικές γιάρδες Hitachi Zosen και ήταν εξαιρετικά επικερδή για τον πλοιοκτήτη.

    Το Alkyon ήταν το πρώτο πλοίο που πούλησε η εταιρεία μετά από 16 χρόνια στην  κατοχή της.

    Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το Νοέμβριο η ναυτιλιακή αγόρασε το bulker Nord Venture (χωρητικότητας 82.211-dwt και κατασκευής 2009) έναντι 18 εκατ. δολαρίων. Το πλοίο μετονομάστηκε σε Nea Tyhi.

    Στον στόλο της εταιρείας της οποίας ηγείται ο κ. Φαφαλιός υπάρχουν ακόμη δύο supramax bulkers κατασκευής 2002 και 2003.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Όταν οι εφοπλιστές κάνουν business: Το «χρυσό» deal του Ευάγγελου Πιστιόλη με τον Αδαμάντιο Πολέμη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Αλλαγή πλεύσης για τη Navios Containers. Τα νέα σχέδια για την εισαγωγή των μετοχών της στο Nasdaq

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα διαλυτήρια η… πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε Βαφειά και Geden



    ΣΧΟΛΙΑ