• Ναυτιλία

    Μπιάγκης: Αδικαιολόγητες αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων

    πλοία - απεργία - πνο


    Το θέμα της ομοιόμορφης τιμολόγησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τους Οργανισμούς Λιμένων θέτει ο βουλευτής Κερκύρας του ΚΙΝΑΛ κ. Μπιάγκης και επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να ελέγξει τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων και της διασφάλισης του υγιούς ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα, καθώς αδυνατεί να εφαρμόσει ένα αναλογικό και ομοιόμορφο τρόπο τιμολόγησης από όλους τους Οργανισμούς Λιμένων με συνέπεια την αύξηση του μεταφορικού κόστους».

    Στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσει ο κ. Μπιάγκης αναφέρει ενδεικτικά ότι το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα έχει διαφορετικό αντίτιμο από το εισιτήριο Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα με το ίδιο πλοίο, την ίδια ακτοπλοϊκή εταιρεία λόγω διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής του οργανισμού λιμένα Κέρκυρας από τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας.

    Εξάλλου, ο βουλευτής Κερκύρας, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή, με την ευκαιρία της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου» έθιξε ουσιαστικά τα ζητήματα που προκύπτουν απο το μεταφορικό ισοδύναμο και ζήτησε την πλήρη ένταξη στο μέτρο όλων των κατοίκων και επιχειρήσεων της Κρήτης.

    Επίσης, τόνισε ότι ακόμη δεν έχει καταρτιστεί η Εθνική Πολιτική Υλοποίησης του μέτρου και πρόσθεσε: «οι αποπληρωμές των δικαιούχων, επιβατών και επιχειρήσεων καθυστερούν υπερβολικά. Αρκετοί συμπολίτες μας που ουσιαστικά θα έπρεπε να δικαιούνται την ένταξή τους στο μέτρο εξακολουθούν να αγνοούνται από την κυβέρνηση. Θα μπορούσαν να προστεθούν στους δικαιούχους οι φοιτητές σε νησιωτικά πανεπιστήμια».

    Επίσης, τόνισε ότι στο μέτρο θα μπορούσαν να ενταχθούν και πολίτες που αν και έχουν κατοικίες ή ακίνητη περιουσία σε νησιά, εντούτοις δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, ενω θα μπορούσαν έστω να είναι δικαιούχοι οι νησιώτες ετεροδημότες που διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο νησί. Το μέτρο θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν σε νησιά, χωρίς να είναι η έδρα τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Emanuele Grimaldi: Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για την Attica Group

    Σταϊκούρας-Πλακιωτάκης: Ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

    Danaos Corporation: Η οικογένεια Κούστα έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στη ναυτιλιακή σχεδόν στο 40%



    ΣΧΟΛΙΑ