• Ναυτιλία

    B. Mαρινάκης: Αύξησε τη συμμετοχή του στην Capital Product Partners στο 34,6%

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Στην ισχυροποίηση της θέσης του στην ναυτιλιακή Capital Product Partners προχώρησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, εν όψει της συγχώνευσης της με την εταιρεία Diamond S.

    Σύμφωνα με τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, ο ισχυρός έλληνας πλοιοκτήτης κατέχει στην εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρεία, ποσοστό 34,6%, είτε προσωπικά είτε μέσω ελεγχόμενων από τον ίδιο εταιρειών.

    Τα στοιχεία της SEC με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2018, δείχνουν ότι ο κ. Μαρινάκης αύξησε τη συμμετοχή του στην CPP μέσω της εταιρείας του Capital Maritime & Trading αλλά και μέσω προσωπικών αγορών μετοχών.

    Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αγόρασε μέσω της Capital Maritime & Trading περίπου 700.000 μετοχές, φτάνοντας στο σύνολο τις 17,5 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 13,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Capital Product Partners. Παράλληλα, αγόρασε προσωπικά περίπου 600.000 μετοχές, με το συνολικό ποσοστό του στη ναυτιλιακή να ανέρχεται στο 16,3%.

    Παράλληλα, ένα δεύτερο αρχείο της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου, δείχνει ότι προχώρησε και σε δεύτερο γύρο αγορών αυξάνοντας τη συμμετοχή του μέσω της Capital Maritime & Trading και προσωπικά κατά 1% σε κάθε περίπτωση.

    Επίσης, μία άλλη εταιρεία συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, η Crude Carriers Investments Corp, κατέχει ποσοστό 2,6% στην CPP.

    Στο τέλος Νοεμβρίου 2018, η Capital Product Partners και η Diamond S του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την πρόθεση του να προχωρήσουν στη μεταξύ τους συγχώνευση, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές με τάνκερ παγκοσμίως.

    Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολάρια. Ο στόλος της νέας εταιρείας  θα αποτελείται από 68 πλοία, εκ των οποίων τα 43 τάνκερ θα προέλθουν από την Diamond S Shipping και τα 25 από την Capital Product Partners.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου “Atlantas” της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.760-dwt και είναι κατασκευής του 2006

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η απάντηση της Καθημερινής στην υπόθεση της συνέντευξης του Κ. Αγγελόπουλου

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνες Εφοπλιστές: Ικανοποίηση για την απόφαση του IMO για τα ναυτιλιακά καύσιμα

     



    ΣΧΟΛΙΑ