• Ναυτιλία

    Attica Group: Δημιουργείται ναυτιλιακός κολοσσός με 45 ακτοπλοϊκά πλοία – Διαγράφονται 156 εκατ. οφειλές της ΑΝΕΚ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group και πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Σπυρίδων Πασχάλης


    Η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group δημιουργεί ένα γιγαντιαίο ναυτιλιακό οργανισμό που θα διαχειρίζεται 45 πλοία, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια σε όλες τις βασικές θαλάσσιες συγκοινωνιακές γραμμές της χώρας και στις γραμμές της Ιταλίας.

    Οι πιστώτριες Τράπεζες της ΑΝΕΚ , «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», «ATTICA BANK», «CROSS OCEAN AGG COMPANY I»  αποφάσισαν μια γενναία διαγραφή των οφειλών της εταιρείας που το ύψος τους φτάνει τα 156.419.251,23 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές της ΑΝΕΚ προς τις Τράπεζες ανέρχεται σε 236.419.251,23 ευρώ, ενώ η συμφωνία αναφέρει ότι η Attica Group θα καταβάλει το ποσό των 80 εκατ. ευρώ.

    Πλέον η εταιρεία θα διαθέτει τέσσερις θυγατρικές εταιρείες: Την Superfast που έχει 4 πλοία, την Blue Star που λειτουργεί με 12 πλοία , την Hellenic Seaways με 17 πλοία και την ΑΝΕΚ με 8 πλοία.

    Η όλη διαδικασία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023, ωστόσο, σύμφωνα με τα σενάρια που φημολογούνται είναι ότι ο όμιλος του Εμμανουέλε Γκριμάλντι θα διεκδικήσει την αγορά τουλάχιστον τριών πλοίων μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Συμμετοχών: Τι προβλέπει η συμφωνία με τους πιστωτές για τη διάσωση της ΑΝΕΚ

    ANEK: Δεν έχουμε ενημερωθεί από τους βασικούς μετόχους για απορρόφηση από την Attica



    ΣΧΟΛΙΑ