• Ναυτιλία

    Στο λιμάνι της Gioia Tauro εξυπηρετήθηκαν 17 πλοία μέσα σε μία ημέρα!

    Gioia Tauro

    Gioia Tauro


    Το λιμάνι της Gioia Tauro ξεκίνησε το 2023 με νέο ιστορικό ρεκόρ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου εξυπηρέτησε ταυτόχρονα δεκαεπτά πλοία που ελλιμενίστηκαν στις αποβάθρες του λιμανιού.

    «Ένα ρεκόρ για το λιμάνι της Καλαβρίας που προσφέρει στοιχεία για υψηλό επίπεδο υποδομής των αύλειων χώρων του και την πλήρη λειτουργία όλων των λιμενικών παραγόντων» υπογραμμίζει με ανακοίνωση της, η Αρχή Λιμενικού Συστήματος Νοτίου Τυρρηνικού και Ιονίου Πελάγους υπό την προεδρία του Andrea Agostinelli.

    «Το σημερινό επίτευγμα ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε μέσω του καθημερινού ομαδικού αγώνα, που εμψυχώνεται από τη συνεχή συνέργεια μεταξύ της Αρχής Λιμενικών Συστημάτων Νοτίου Τυρρηνικού και Ιονίου Πελάγους, της Λιμενικής Αρχής Gioia Tauro και των τεχνικών-ναυτικών υπηρεσιών, που εγγυώνται 24 ώρες το 24ωρο , την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» συνεχίζει η Λιμενική Αρχή.

    Το λιμάνι της Καλαβρίας, επισημαίνεται ότι είναι, ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς για την παγκόσμια μεταφόρτωση χάρη, επίσης, στην κεντρική του θέση στη λεκάνη της Μεσογείου και στο βάθος του βυθού (18 μέτρα).

    Η Mediterranean Shipping Company (MSC), η πρώτη εταιρεία στον κόσμο σε χωρητικότητα αποθήκευσης φορτίου στη θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, έχει κάνει το λιμάνι της Gioia Tauro έναν από τους κόμβους της στη Μεσόγειο όπου φτάνουν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 400 μέτρων και πλάτους 61 μέτρων, ικανά να μεταφέρουν 24 χιλιάδες Teu.

    Όμως το 2022 ήταν η χρονιά που κατέγραψε το εμφανές άλμα προς τα εμπρός στην κίνηση του τερματικού σταθμού Automar, που διαχειρίζεται τη μεταφόρτωση των αυτοκινήτων, και που είδε την ταυτόχρονη παρουσία, ανάμεσα στα 17 πλοία στο λιμάνι στις 8 το πρωί, δύο πλοία ελλιμενισμένα στη βόρεια προκυμαία, γεγονός που σηματοδοτεί και πρόβλεψη συνεχούς αύξησης της κίνησης για το 2023 καταλήγει η Λιμενική Αρχή στην ανακοίνωσή της.

    Τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων που είναι αγκυροβολημένα στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων του λιμένα της Καλαβρίας είναι το Grande Mediterraneo (του Grimaldi) και το MSC Cristiana (της MSC αλλά ναυλωμένο στον όμιλο Grimaldi), ενώ σχεδόν όλες οι άλλες μονάδες που είναι αγκυροβολημένες στο λιμάνι είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ή ναυλωμένα από την Mediterranean Shipping Company (Msc Bridge, Msc Candice, Msc Tamara, Msc Mia Summer, Apl Detroit, Msc Jenny II, Msc Maewa, Msc Ortolan II, Msc Alix 3, Mauren and Msc Haiti II).

    Διαβάστε επίσης:

    China State Shipbuilding: Ναυπήγησε μέσα στο 2022 συνολικά 209 πλοία

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Μέσα στο Ιανουάριο η διανομή μετοχών της spin-off Toro Corp

     



    ΣΧΟΛΙΑ