• Ναυτιλία

  Αγγελική Φράγκου: Επιστροφή στην κερδοφορία για την Navios Maritime – Ισχυρά έσοδα από την αγορά ξηρού φορτίου

  Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

  Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


  Στην κερδοφορία επέστρεψε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους αλλά και στο εννεάμηνο η ναυτιλιακή Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, καθώς ευνοήθηκε από την θεαματική αύξηση των εσόδων που εξασφάλισε από τη δραστηριότητα της στην αγορά ξηρού φορτίου.

  Σημειώνεται ότι η Navios Maritime κατέχει το 10,3% της εταιρείας κολοσσού που δημιούργησε φέτος η ισχυρή πλοιοκτήτρια μέσω της συγχώνευσης της Navios Partners με την Navios Acquisition.

  Κατά το τρίτο τρίμηνο 2021 τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 59,8 εκατομμύρια δολάρια έναντι ζημιών 10 εκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν την ίδια περίοδο στα 168,4 εκατ. δολάρια έναντι 126,15 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2020.

  Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 η Navios Maritime εμφάνισε κέρδη 84,9 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 98,6 εκατ. το 9μηνο του 2020. Τα έσοδα της ανήλθαν στα 429 εκατομμύρια δολάρια έναντι 314,3 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου

  Τα έσοδα της εταιρείας από τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αυξήθηκαν στο εννεάμηνο κατά 82% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, φθάνοντας τα 254,7 εκατομμύρια, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη άνοδο των ναύλων.

  Το ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) ανήλθε στα 21.470 δολάρια αυξημένο κατά 122% σε σύγκριση με το περσινό χρονικό διάστημα που ήταν στα 9.673 δολάρια.

  Η Navios Holdings ελέγχει στόλο με 36 πλοία συνολικής χωρητικότητας 3,9 εκατ. dwt, εκ των οποίων 12 Capesize, 19 Panamax, 4 Ultra-Handymax και ένα Handysize, μέσης ηλικίας 8,9 ετών.

  Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα αποτελέσματα ενώ έκανε αναφορά και στην πρόσφατη εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της Navios Holdings.

  “Με την αναχρηματοδότηση που πέτυχε η εταιρεία θα καλύψει επιτυχώς την αποπληρωμή 614,3 εκατ. δολαρίων που αφορούν σε υποθήκες πλοίων ενώ εξασφαλίζει ρευστότητα και για την αποπληρωμή ομολογιών 155 εκατ. δολαρίων που λήγουν τον Αύγουστο του 2022. Και το πιο σημαντικό είναι ότι για το ήμισυ περίπου του χρηματοδοτικού πακέτου, πετύχαμε περίοδο χάριτος 18 μηνών”, επισήμανε.

   Διαβάστε ακόμη:

  Αγγελικούση-Φράγκου-Παληού: Οι ισχυρές Ελληνίδες της Lloyd’s List που διαχειρίζονται πάνω από 360 πλοία

  Αγγελική Φράγκου: Δημιουργεί εταιρεία μαμούθ στη Wall Street – Συγχώνευση των Navios Partners και Navios Acquisition  ΣΧΟΛΙΑ