• Business

    Αγγελική Φράγκου: Χρυσό deal με αγορά 4 containerships αξίας 100 εκ. δολ

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Σε μία μεγάλη κίνηση προχώρησε  η Ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου με την αγορά τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της ναυτιλιακής της Navios Maritime Containers. Για την ακρίβεια στην κατοχή της ναυτιλιακής πέρασαν τέσσερα panamax containerships (χωρητικότητας 4.730-teu και κατασκευής 2008). Για την εξαγορά των πλοίων η Navios Containers έβγαλε από τα ταμεία της 96,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα panamaxes είναι χρονοναυλωμένα μέχρι το 2020, με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται σε 27.156 δολάρια για το καθένα. Μέχρι το τέλος της ναύλωσης τους αναμένεται να αποφέρουν στην ναυτιλιακή της κας Φράγκου κέρδη -προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων- που αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Navios Containers χρηματοδότησε την εξαγορά των συγκεκριμένων πλοίων με κεφάλαια που απέκτησε από την πρόσφατη ιδιωτική τοποθέτηση που πραγματοποίησε ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον με τραπεζικό δανεισμό ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Με το deal αυτό, ο στόλος της Navios Maritime Containers έφτασε τα 20 πλοία, με τη συνολική τους χωρητικότητα να ανέρχεται στα 84.520-teu και μέσο όρο ηλικίας τα 9,8 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Το ανήσυχο πνεύμα του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές – Δείτε όλη την λίστα των Lloyds

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι εφοπλιστές κυριάρχησαν το 2017. Έδωσαν 4,4 δισ. για πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ