• Ναυτιλία

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance): Υψηλή κερδοφορία από την αύξηση των ναύλων στα δεξαμενόπλοια – Ο ημερήσιος ναύλος ήταν φέτος 34.411 δολάρια, έναντι 9.335 δολαρίων πέρσι

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc., του Ανδρέα Μιχαλόπουλου γνωστοποίησε έσοδα τα οποία διαμορφώθηκαν στα 22,1 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με 9,3 εκατομμύρια δολάρια που ήταν στην αντίστοιχη περίοδο του 2021.

    Αυτή η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι κατα το τρίτο τρίμηνο του 2022 ο μέσος ημερήσιος ναύλος ήταν 34.411 δολάρια, έναντι 9.335 δολαρίων που ήταν την ίδια περίοδο το 2021.

    Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, τα καθαρά έσοδα ήταν 11,8 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 0,2 εκατομμύρια δολάρια που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Τα καθαρά έσοδα στο εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ανήλθαν σε 12,5 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με καθαρή ζημία ύψους 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν στο εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

    Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει reverse split των των κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,01 δολάρια ανά μετοχή, σε αναλογία μια προς δεκαπέντε. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε αναγκαία και απαραίτητη για τη διατήρηση της εταιρείας στην Κεφαλαιαγορά Nasdaq.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2022, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

    “Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς δεξαμενόπλοιων βελτιώθηκαν, από τις αλλαγές που έγιναν στα πρότυπα συναλλαγών, ως αποτέλεσμα κυρώσεων στις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και μακρινές τοποθεσίες διυλιστηρίων που οδήγησαν σε ταξίδια δεξαμενόπλοιων μεγάλων αποστάσεων. Εκμεταλλευτήκαμε το βελτιωμένο περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε ναύλους για όλο τον στόλο 34.411 δολαρίων ανά ημέρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να έχουμε έσοδα 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων και το υψηλότερο τριμηνιαίο καθαρό εισόδημά ύψους 10,4 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 32% και 184% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αντίστοιχα. Η ρευστότητα διαμορφώθηκε σε περίπου 26 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας 1,4 φορές την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή μας. Πιστεύουμε ότι οι ενθαρρυντικές εξελίξεις στην αγορά δεξαμενόπλοιων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες και συνεχίζονται στο τρέχον τρίμηνο, υποδηλώνουν μια πολλά υποσχόμενη τάση προς ένα περιβάλλον σταθερά υψηλών ναύλων. Οι τρεις πρόσφατες εξαγορές νεότερων δεξαμενόπλοιων υψηλότερων προδιαγραφών, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη παραληφθεί από την εταιρεία και το τρίτο, αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, και η ταυτόχρονη πώληση του παλαιότερου σκάφους του στόλου μας, θα εισφέρουν σημαντικές ταμειακές ροές με την αποτελεσματική λειτουργία του διευρυνόμενου και ανανεωμένου στόλου μας. Μέσα στον Δεκέμβριο, τέσσερα από τα δεξαμενόπλοιά μας θα λειτουργούν με συμβόλαια χρονοναύλωσης με ναυλωτές πρώτης κατηγορίας και θα κερδίζουν προσοδοφόρες ακαθάριστες τιμές ναύλωσης που κυμαίνονται από 23.000 έως 45.000 δολάρια την ημέρα, αποδεικνύοντας την ικανότητά μας να διασφαλίζουμε σταθερά έσοδα σε υψηλές τιμές ναύλωσης”.

    Διαβάστε επίσης

    Δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς 37,4 εκατ. δολαρίων στην Performance Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ