• Ναυτιλία

    Αναστασιάδης: Στο μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στην Ευρώπη μετεξελίχθηκε η Κύπρος

    Νίκος Αναστασιάδης Κύπρος;

    Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


    «Η Κύπρος αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ενώ καταγράφεται αυξητική τάση στην εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο».

    Την δήλωση αυτή, την διατύπωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την συνόδευσε με το επιχείρημα ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που εντάσσονται στο Σύστημα Φόρου Χωρητικότητας της Κύπρου, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία δεκαετία.

    Αναλυτικότερα, είπε ότι «από 97 εγγεγραμμένες εταιρείες που ήταν το 2012, οι εταιρείες αυξήθηκαν σε 173 το 2017, αριθμώντας σήμερα, στα τρία χρόνια λειτουργίας του Υφυπουργείου, τις 275».

    Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός εταιρειών που προσφέρουν παρεμφερείς και υποστηρικτικές υπηρεσίες στη ναυτιλία, ενώ επιδεικνύεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έλευση νέων εταιρειών.

    Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης και αναλύοντας τους στόχους του – “SEA Change 2030”, τόνισε: «Στόχος μας παραμένει η ενίσχυση του κυπριακού νηολογίου και η περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού συμπλέγματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις αναδυόμενες προκλήσεις».

    Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε επίσης ότι ο κυπριακός στόλος, ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση παγκόσμια και στην 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ξεπεράσει, για πρώτη φορά από την ένταξη μας στην ΕΕ, τα 25 εκατομμύρια σε ολική χωρητικότητα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύπρος: Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λεμεσού

    Ο πλοίαρχοι εκπέμπουν S.O.S. για τα 100 λιμάνια της χώρας

    Αγγελική Φράγκου: Χρειαζόμαστε εταιρείες μεγάλου μεγέθους με διαφοροποιημένους στόλους



    ΣΧΟΛΙΑ