• Ναυτιλία

    Άμεσα τα αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ

    Αντώνης Νταλακογιώργος

    Αντώνης Νταλακογιώργος-Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ


    Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών γνωστοποίησε τα σχετικά  αποτελέσματα από τους ελέγχους και τις κινητοποιήσεις της:

    – TERRA JET: Μετά το τελεσίγραφο και την εξαγγελία για την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας (6/8) στο πλοίο της SEA JET, αργά εχθές το απόγευμα η ναυτιλιακή εταιρεία, που αρχικά  έδωσε αρνητική απάντηση, επί του αιτήματός μας για την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, μας προώθησε τα καταθετήρια του προσωπικού καταστρώματος, από τα οποία προκύπτει ότι καταβλήθηκε ο μισθός του μήνα Ιούλη όπως επίσης και οι διεκδικούμενες ώρες υπερωριακής απασχόλησης.

    Κατόπιν τούτου και μετά την επίλυση του προβλήματος η προβλεπόμενη 4ωρη Στάση Εργασίας δεν θα πραγματοποιηθεί.

    – Δ/Ξ «Αγ. Νικόλαος» στο πλοίο αυτό μετά την καταγγελίες και ενώ αυτό βρισκόταν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πολυμελές κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ είχε ήδη αναχωρήσει με σκοπό τον έλεγχο και την ακινητοποίηση του πλοίου , ώστε η πλοιοκτήτρια εταιρεία να συμμορφωθεί απόλυτα με τα αντίστοιχα της Σ.Σ.Ε.

     Η εταιρεία έστειλε άμεσα εκπρόσωπό της στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ, η οποία μας δήλωσε ότι τον τρέχοντα μήνα θα δοθούν για υπογραφή οι συμβάσεις σε όλα τα μέλη του πληρώματος και στο εξής θα εφαρμόζεται η μισθοδοσία της Σ.Σ.Ε

    Επίσης θα δίνεται σε όλους τους ναυτεργάτες του πλοίου η κατάθεση τους μισθού τους στον τραπεζικό λογαριασμό τους.  Για τον σκοπό αυτό θα ενημερωθεί και η ΠΕΝΕΝ μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Έπειτα από αυτή την θετική εξέλιξη, το κλιμάκιο επέστρεψε στον Πειραιά…

    – Φ/Γ πλοίο « Μαστροκώστας » : στο πλοίο αυτό έγινε έλεγχος και επιβεβαιώθηκε  πλήρως η εγκυρότητα της καταγγελίας μας στο σύνολο της. Πρέπει να σημειωθεί ότι την ημέρα του ελέγχου στο πλοίο η εταιρεία σε χρόνο ρεκόρ…. έδωσε και υπογράφηκε η σύμβαση σύμφωνα με τα ισχύοντα! Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι όσο χρονικό διάστημα το πλοίο βρίσκεται σε επισκευή ( Πέραμα ) θα παρέχεται η προβλεπόμενη τροφοδοσία ( catering ) , ενώ για την ελλιπή σύνθεση ( 3 άτομα ) αυτή θα αποκατασταθεί πριν τον απόπλου του πλοίου. Σχετικά με τη μη λειτουργία των κλιματιστικών του πλοίου μας γνωστοποιήθηκε ότι εντός της ημέρας θα προβεί σε σχετικό έλεγχο κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων.

    –  Φ/Γ πλοίο « PEARLITE » : στον έλεγχο που έγινε 28/7 διαπιστώθηκε ότι στο πλήρωμα του πλοίου δεν είχαν καταβληθεί οι δεδουλευμένοι μισθοί των μηνών Μαΐου και Ιουνίου του 2022, οι οποίοι εξοφλήθηκαν κανονικά την επόμενη ημέρα. Στο πλήρωμα εκκρεμεί η καταβολή υπερωριών και έξτρα εργασιών”

    “Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ. Αντώνης Νταλακογιώργος, τόσο στις πλοιοκτήτριες εταιρείες όσο και στο ΥΕΝ και στις λιμενικές αρχές ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε το « κυνηγητό » … προς όλες τις κατευθύνσεις για τον εντοπισμό και την επίλυση των ναυτεργατικών προβλημάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων”.

    Διαβάστε επίσης

    ΠΕΝΕΝ: Μετέτρεψαν δεδουλευμένο μισθό ναύτη από 2.077 σε 998,87 ευρώ
     



    ΣΧΟΛΙΑ