• Ναυτιλία

    Alpha Gas (Άννα Αγγελικούση): Επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων σε 4 πλοία προηγμένης γενιάς

    Άννα Αγγελικούση, Alpha Gas

    Άννα Αγγελικούση, Alpha Gas


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Gas της Άννας Αγγελικούση, που διευθύνεται από τα παιδιά της, Αντώνη και Φραγκίσκο Κανελλάκη, ναυπηγεί πλοία μεταφοράς αμμωνίας ( VLAC ) σε δύο ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

    Ναυλομεσιτικές πηγές ανέφεραν ότι το ναυπηγείο HD HHI που εδρεύει στο Ulsan, δέχθηκε παραγγελία από πλοιοκτήτη, που δεν κατονομάστηκε, για δύο πλοία VLAC, τα οποία προγραμματίστηκαν να παραδοθούν έως τον Απρίλιο του 2027.

    Η αξία του συμβολαίου των νεότευκτων ανέρχεται σε 333 δισεκατομμύρια KRW, περίπου 249 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 124,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Τα πλοία, είναι μεταφορικής ικανότητας 88.000 cbm.

    Η Alpha Gas, φέρεται ότι είναι πίσω από το συμβόλαιο με την HD Hyundai Heavy Industries (HD HHI) για την παραγγελία των δύο πλοίων VLAC

    Η εταιρεία Alpha Gas, προσέγγισε και το ναυπηγείο Hanwha Ocean για να κατασκευάσει άλλα δύο πλοία VLAC.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα πλοία θα κοστίσουν τουλάχιστον 125 εκατομμύρια δολάρια το ένα, καθώς το μέγεθός τους των 93.000 cbm είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα VLAC, που παρήγγειλε η Alpha στο ναυπηγείο Hyundai.

    Οι ημερομηνίες παράδοσης στα πλοία μεταφοράς αερίου, που θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Hanwha, προσδιορίστηκαν το 2027.

    Τα πλοία VLAC είναι μεγάλοι μεταφορείς αερίου (VLGC) της επόμενης γενιάς, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να μεταφέρουν πλήρη φορτία αμμωνίας.

    Τα μικρότερα VLAC των 88.000 cbm, δύνανται να διέρχονται από τη Διώρυγα του Παναμά.

    Το Shipping Intelligence Network της Clarksons επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν 27 παραγγελίες για πλοία VLAC.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΕΝ Κρήτης: Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή και τις νέες τεχνολογίες στη ναυτιλία

    Η Μαρίνα Χατζημανώλη στις ΗΠΑ προσκεκλημένη της Royal Caribbean

    Γιάννης Παππάς: Θέλουμε το λιμάνι της Πάτρας βραχίονα ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ