• Ναυτιλία

    Άλλο ένα νεότευκτο παρέλαβε η ΤΕΝ του Νίκου Π. Τσάκου

    Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο orto

    Porto


    Υψηλή κερδοφορία για το τρέχον έτος προανήγγειλε από την Κορέα ο εφοπλιστής Νίκος Π. Τσάκος στην τελετή παράδοσης του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου, Porto.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022 θα ανακοινωθούν την 31η Ιουνίου.

    Το νέο πλοίο της Tsakos Energy Navigation, είναι συνολικής χωρητικότητας 155.000 τόνων dw, με μήκος 276,4 μέτρα και πλάτος 48 μέτρα. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 14,2 κόμβους. Για το πλοίο έχει εξασφαλιστεί μακροχρόνια ναύλωση.

    Το δεξαμενόπλοιο ναυπηγήθηκε στο DAEHAN Shipbuilding Co LTD και ανάδοχοι ήταν η Γλυκερία Βολίκα, σύζυγος του Νίκου Ηλία Τσάκου και η Sooyeon Lee σύζυγος του Soosuk Lim τέως πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα.

    Στην τελετή εκτός του Νίκου Π. Τσάκου, ήταν ο γιός του Παναγιώτης Τσάκος, ο Δημήτρης Μπερτόλης Financial Controller της ΤΕΝ, ο Γιώργος Σκοπελίτης εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Τσάκου, ο Στέλιος Κωστάλας, Chief strategic Developments Officer, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και ο Δημήτρης Ψαράκης Τεχνικός Διευθυντής της Tsakos Shipping and Trading SA.

    Διαβάστε επίσης:

    Κάθε ημέρα αγοράζουν ή πουλούν και ένα πλοίο οι Έλληνες εφοπλιστές – Στο εξάμηνο ο τζίρος σε αγοραπωλησίες έφτασε σε 5,2 εκατ. δολάρια

    Μπιάγκης: Απαιτείται η εκπόνηση ενός συγκροτημένου, ολιστικού σχεδίου για τη Ναυτιλία



    ΣΧΟΛΙΑ