• Ναυτιλία

    Αλλαγή κορυφής στην OceanPal: Νέος CEO ο Robert Perri, πρώην στέλεχος της Costamare και της TMS Cardiff

    Robert Perri πηγή: Money Marine

    Robert Perri πηγή: Money Marine


    H εταιρεία OceanPal, συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού διόρισε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Robert Perri, στέλεχος της ναυτιλιακής αγοράς επί σειρά ετών, με μεγάλη εμπειρία.

    Από τις 2 Φεβρουαρίου ο Robert Perri αντικατέστησε τον Ελευθέριο Παπατρύφων, ο οποίος ήταν CEO της ναυτιλιακής από την ίδρυση της, τον Νοέμβριο 2021. Ο ίδιος θα παραμείνει στην OceanPal σε διευθυντική θέση.

    Ο Perri έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία σε ναυτιλιακές εταιρείες. Μεταξύ άλλων ήταν πέντε χρόνια Chief Financial Officer δύο εταιρειών εισηγμένων στις ΗΠΑ και πέντε χρόνια Chief Financial Officer ιδιωτικής ναυτιλιακής.

    Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn, μέχρι τον Δεκέμβριο 2022 εργάζονταν στην Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, ενώ πριν κατείχε την θέση του CFO στην TMS Cardiff Gas του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

    Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως οικονομικός διευθυντής στις ναυτιλιακές του κ. ΜποδούρογλουParagon Shipping και BoxShips, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος με εστίαση στα οικονομικά θέματα, στην Atlas Maritime του Λέοντα Πατίτσα για τρία χρόνια.

    Επιπλέον, εργάστηκε δέκα χρόνια σε τμήματα ανάλυσης μετοχών για αρκετές επενδυτικές τράπεζες, καλύπτοντας διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της ναυτιλίας, της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Μεταξύ άλλων ήταν επί δύο χρόνια επικεφαλής ανάλυσης στην εταιρεία AXIA Capital Markets, στην Ελλάδα.

    Ο Robert Perri είναι κάτοχος Bachelor of Science στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Drexel (1995), ενώ το 1999 ολοκλήρωσε το MBA του με εστίαση στα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά, στο Πανεπιστήμιο Bocconi. Είναι επίσης μέλος του Chartered Financial Analyst (CFA) Institute.

    Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος που έγινε μέλος της OceanPal. «Πιστεύω ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για συνεχή ανάπτυξη στον ναυτιλιακό τομέα σε μια κατάλληλη στιγμή του κύκλου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ισχυρή ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών για να εφαρμόσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική», τόνισε.

    Η OceanPal, spin-off εταιρεία της Diana Shipping που ιδρύθηκε το 2021, διαθέτει στόλο με τέσσερα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (δύο panamax και δύο capesize).

    Tην 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την εξαγορά του πέμπτου bulker της από την Diana Shipping, του χωρητικότητας 76,225 dwt Melia (κατασκευής 2005) έναντι 14 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σεμίραμις Παληού: Το φορτηγό πλοίο Melia πουλήθηκε από την Diana Shipping στην OceanPal

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναύλωσε πλοίο και θα φέρει έσοδα 4,81 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ