• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Το φορτηγό πλοίο Melia πουλήθηκε από την Diana Shipping στην OceanPal

    Σεμίραμις Παληού

    Σεμίραμις Παληού


    Η Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε, μέσω θυγατρικής της, ένα Μνημόνιο Συμφωνίας για την πώληση ενός από τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, m/v Melia, στην OceanPal Inc.

    Η συνολική τιμή πώλησης του πλοίου είναι 14 εκατομμύρια δολάρια. Από την τιμή πώλησης, καταβλήθηκαν 4 εκατομμύρια δολάρια κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συμφωνίας και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κατά την παράδοση του πλοίου με τη μορφή μετοχών της σειράς D Preferred Stock της OceanPal Inc.

    Η συνολική τιμή πώλησης συμφωνήθηκε με βάση τον μέσο όρο αποτιμήσεων δύο ανεξάρτητων ναυλομεσιτών, λαμβανομένης υπόψη της συνιστώσας της αντιπαροχής που βασίζεται σε μετοχές.

    Το m/v Melia είναι ένα πλοίο χύδην ξηρού φορτίου Panamax, ναυπήγησης του 2005, συνολικής χωρητικότητας 76.225 dwt. Η παράδοση στον αγοραστή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

    Η πώληση του m/v Melia στην OceanPal Inc. εγκρίθηκε από επιτροπή ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    Με την ολοκλήρωση της πώλησης και του m/v Aliki, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 10 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax).

    Επισημαίνεται ότι η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Jiangsu Steamship, αναφέρεται ως ο αγοραστής του capesize bulker «Aliki», έναντι 15,08 εκατ. δολαρίων.

    Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του m/v Melia και του m/v Αλίκη, είναι περίπου 4,9 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,27 έτη.

    Διαβάστε επίσης

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναύλωσε πλοίο και θα φέρει έσοδα 4,81 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ