• Ναυτιλία

    Άλλα 5,7 δισ. ευρώ δίνει η MSC για την εξαγορά του 100% της Bollore Africa Logistics

    MSC Cruises

    MSC Cruises


    O ναυτιλιακός κολοσσός της MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε συνεχίζει τις επενδύσεις δαπανώντας δισ. ευρώ για να διευρύνει την παγκόσμια κυριαρχία του.

    Μετά την αύξηση των παραγγελιών για τη ναυπήγηση πλοίων, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, γνωστοποιήθηκε ότι έχει υπογράψει συμφωνία αγοράς των μετοχών με την Bolloré SE σχετικά με την απόκτηση του 100% της Bollore Africa Logistics.

    Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται όλες οι εταιρείες των ναυτιλιακών, logistics και τερματικών εργασιών του Ομίλου Bolloré στην Αφρική, καθώς και των τερματικών λειτουργίας του στην Ινδία, την Αϊτή και το Ανατολικό Τιμόρ.

    Η τιμή αγοράς με βάση την αξία της επιχείρησης, καθαρή από δικαιώματα μειοψηφίας, ανέρχεται σε 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας ακολουθεί μια εις βάθος και θετική διαδικασία διαβούλευσης με εκπροσώπους των εργαζομένων του Ομίλου Bolloré», ανακοίνωσε η MSC. Ο όμιλος που ίδρυσε ο Τζιανλουίτζι Απόντε επιτυγχάνει με αυτό τον τρόπο μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές επιχειρήσεις του από το έτος ίδρυσής του.

    Διαβάστε επίσης:

    Αδυναμία προσέγγισης ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ανάφη

    Στους 117 οι ναυτικοί που έχασαν τη ζωή τους σε ναυτικό ατύχημα το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ