• Ναυτιλία

    Ακυρώνονται τα «Ποσειδώνια 2020» λόγω της πανδημίας


    Ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια εταιρεία η ακύρωση για το 2020 της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η έκθεση θα επαναληφθεί τον Ιούνιο του 2022 όπως ακριβώς ήταν κανονισμένο να συμβεί μετά την πραγματοποίηση της τον Ιούνιο του 2020.

    Η διοίκηση της POSIDONIA EXHIBITIONS SA μετά από σχετική επικοινωνία και διαβούλευση με φορείς υπό την αιγίδα των οποίων είναι η έκθεση, αλλά και μεγάλους εκθέτες αποφάσισε την ακύρωση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης για φέτος αφού οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν μία ασφαλή και επιτυχημένη διοργάνωση.

    Αποφασίσθηκε πως η έκθεση Ποσειδώνια θα πρέπει να διατηρήσει την ηγετική της διεθνή παρουσία και την δυναμική της όπως επίσης και την συχνότητα επανάληψης της ανά διετία (ζυγά έτη) και για τον σκοπό αυτό δεν έχει νόημα μία περαιτέρω μετάθεση της την επόμενη χρονιά.

    Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι «Ποσειδώνια» δεν είναι μόνο η έκθεση αλλά είναι και μια γιορτή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η Αθήνα και ο Πειραιάς υποδέχονται δεκάδες χιλιάδες ξένους καλεσμένους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τα Ποσειδώνια είναι και ένας “τρόπος ζωής” με εκατοντάδες άλλα γεγονότα και events, parties, που πραγματοποιούνται παράλληλα τις ίδιες ημέρες η και λίγο πριν την έκθεση. Όλα αυτά που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην έκθεση δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν υπό το φόβο της πανδημίας.

    Επισημαίνεται ότι τα Ποσειδώνια είχαν προγραμματιστεί για τις 1-5 Ιουνίου 2020, όπως και όλες οι παράλληλες αθλητικές διοργανώσεις και συνέδρια της Έκθεσης. Ωστόσο στις 17 Μαρτίου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης διασφάλισης της υγείας των εκθετών και των επισκεπτών της, αποφασίσθηκε η μετάθεση τους για τις 26-30 Οκτωβρίου 2020, πάντα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

    Τελικά η πανδημία κρατά ακόμη σε επιφυλακή πολλές χώρες σε όλο τον πλανήτη και κυρίως μεγάλες ναυτιλιακές και ναυπηγικές δυνάμεις όπως την Κινα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία κ.λ.π με αποτέλεσμα να θεωρείται αναγκαία η ακύρωση της έκθεση για φέτος.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

    «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε την ματαίωση της διοργάνωσης των Ποσειδωνίων 2020, τα οποία είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούνιο και στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.

    Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση καταλήξαμε έπειτα από εκτεταμένη διαβούλευση με πολλούς εκθέτες και με μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας, αφού αξιολογήσαμε την παρούσα κατάσταση της πανδημίας Covid-19 σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

    Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές και η αδυναμία να προβλέψουμε με ακρίβεια την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες εντείνουν την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς και μας φέρνουν αντιμέτωπους με προκλήσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Επιπλέον, οι έκτακτες διαδικασίες που ισχύουν για τις διεθνείς μετακινήσεις και μεταφορές και οι οποίες επαναξιολογούνται συνεχώς, θέτουν σημαντικούς περιορισμούς στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Χωρίς αυτούς τα Ποσειδώνια δεν θα είναι τα ίδια.

    Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα Ποσειδώνια να ξεχωρίζουν είναι οι ευκαιρίες για συναντήσεις, γνωριμίες και δικτύωση κατά τη διάρκεια αλλά και στο περιθώριο της έκθεσης, καθώς και η φιλοξενία, η ζωντανή ατμόσφαιρα και οι στιγμές διασκέδασης που απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στη διοργάνωσή μας. Η έντονη ανησυχία μας είναι ότι αυτή η ξεχωριστή ατμόσφαιρα, που φέρνει κοντά την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, θα
    υπονομεύεται από την κρίση της πανδημίας Covid-19, θέτοντας σε κίνδυνο τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουν, αναμένουν και προσδοκούν από τα Ποσειδώνια.

    Ήδη εστιάζουμε στις προετοιμασίες μας για τα επόμενα Ποσειδώνια, τον Ιούνιο του 2022, με αισιοδοξία ότι θα έχει τεθεί υπό έλεγχο σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία Covid-19».



    ΣΧΟΛΙΑ