• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Πούλησε πλοίο 20 ετών έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Ένα πλοίο panamax ηλικίας 20 ετών πούλησε η ναυτιλιακή Eurobulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, την ώρα που οι τιμές για παλιά πλοία ξηρού φορτίου έχουν ανακάμψει.

    Η Eurobulk πούλησε το πλοίο Ergina Luck (χωρητικότητας 73.000 dwt, κατασκευής 1999) σε αγνώστων στοιχείων αγοραστή έναντι 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με Ευρωπαίους και Αμερικανούς ναυλομεσίτες. Η υψηλή του τιμή αποδίδεται εν μέρει στο γεγονός ότι έχει περάσει φέτος από ειδική επιθεώρηση.

    Η Eurobulk είχε αγοράσει το πλοίο έναντι 10,3 εκατ. δολαρίων από την British Marine τον Ιούνιο του 2014, όταν το πλοίο ονομαζόταν Excalibur.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν ήταν ενεργή στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων τα τελευταία δύο χρόνια. Τον περασμένο μήνα είχε ακουστεί ότι αγόρασε το πλοίο Yasa Neslihan (χωρητικότητας 82.000 dwt, κατασκευής 2005) από τη Yasa Shipping έναντι περίπου 11,3 εκατ. δολαρίων, όμως το πλοίο φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στον στόλο της τελευταίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια τιμή με αυτήν έναντι της οποίας φέρεται να πωλήθηκε το Ergina Luck, πωλήθηκε πρόσφατα και το πλοίο Vitagrace της ελληνικής ναυτιλιακής Vita Management (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2001). Η Vita Management είχε αποκτήσει το πλοίο τον Απρίλιο του 2009, έναντι 23,7 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ