• Ναυτιλία

    Α. Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Δανειακή συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς και στόχος για την εξαγορά 5ου τάνκερ

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Σε δανειακή συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς προχωρά η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, ενώ στόχος της είναι να αποκτήσει ένα ακόμη τάνκερ, το πέμπτο του στόλου της.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της η εταιρεία επισημαίνει ότι η νέα δανειακή διευκόλυνση ύψους 31,5 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου που είχε συνάψει με τη Nordea Bank για την απόκτηση των χωρητικότητας 116,000-dwt πλοίων P. Fos και P. Kikuma, κατασκευής 2007.

    Εκτός από το ποσό των 22,5 εκατ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση, η ναυτιλιακή σκοπεύει να αξιοποιήσει το ποσό των 9 εκατ. δολαρίων για την μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς ενός ακόμη τάνκερ aframax, του πέμπτου του στόλου της.

    Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει σε 16 τριμηνιαίες δόσεις των 1,1 εκατ. δολαρίων έκαστη και μία τελική δόση ύψους 13,9 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, η Performance Shipping, συμφώνησε με την Nordea Bank να τροποποιήσει τους όρους υφιστάμενου δανείου μειώνοντας τις τριμηνιαίες δόσεις του υπόλοιπου ποσού των 28,2 εκατ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο δάνειο χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση των χωρητικότητας 105,000 dwt πλοίων Blue Moon and Briolette (κατασκευής 2011 αμφότερα).

    Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία ο CEO της ναυτιλιακής Ανδρέας Μιχαλόπουλος επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συμφωνήσει στους βασικούς όρους για ένα νέο δάνειο ύψους έως 31,5 εκατομμύρια δολάρια από την Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τη δεύτερη δανειακή διευκόλυνση που λαμβάνει η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του στόλου της στον τομέα των δεξαμενόπλοιων και αποτυπώνει τις ισχυρές σχέσεις της με τις εμπορικές τράπεζες. Αυτή η διευκόλυνση ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση του πέμπτου δεξαμενόπλοιου Aframax και τη μείωση των τριμηνιαίων δόσεων μας, διευκολύνοντας έτσι περαιτέρω την πληρωμή μερισμάτων σύμφωνα με την μερισματική πολιτική μας”.

    Η σταδιακή διαφοροποίηση του στόλου της Performance Shipping   -πρώην Diana Containerships-  ξεκίνησε το 2018, χρονιά κατά την οποία η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία, πούλησε έξι containerships (δύο τύπου panamax και τα υπόλοιπα post-panamax).

    Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2019 η αλλαγή του ονόματος, ενώ συνεχίστηκε η αναδιάρθρωση του στόλου με πωλήσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και επιλεκτικές αγορές τάνκερ.

    Ο στόλος της Performance Shipping Inc. αποτελείται πλέον από τέσσερα τάνκερ τύπου aframax.

    Αλλαγή ηγεσίας στην Performance Shipping: Αποχωρεί ο Συμέων Παληός, νέoς CEO o Ανδρέας Μιχαλόπουλος

    Α. Μιχαλόπουλος: Αλλαγή πλεύσης για την Performance Shipping – Πούλησε το τελευταίο containership του στόλου της

    Globus Maritime και Performance Shipping: Reverse split στις μετοχές τους και συμμόρφωση με τον κανονισμό του Nasdaq

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ