• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Αναχρηματοδότηση δανείων με το βλέμμα στην ενίσχυση του στόλου της Navios

    • NewsRoom
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Σε αναχρηματοδότηση των δανείων για επτά από τα πλοία της προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Containers της Αγγελικής Φράγκου.

    Παράλληλα, η Navios άλλαξε τη συμφωνία αγοράς που είχε για ένα άλλο πλοίο σε option, ενώ εμφάνισε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Navios Containers ανακοίνωσε τις εξελίξεις αυτές στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η αναχρηματοδότηση αφορούσε το υπόλοιπο των δανείων από τα συνολικά 36,7 εκατ. δολάρια που βάρυναν αρχικά τα επτά πλοία της.

    Το νέο δάνειο «τρέχει» μέχρι τον Ιούνιο του 2024, με επιτόκιο 300 μονάδες βάσης πάνω από το επιτόκιο LIBOR. Αυτό σημαίνει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει πλέον κανένα δάνειο που να λήγει μέχρι το 2022.

    Η Navios Containers έχει πλέον σε κίνηση 29 πλοία, μετά και την παραλαβή κατά το προηγούμενο διάστημα του Navios Constellation (10.000 teu, κατασκευής το 2011), ενώ δεν αποκλείεται να αποκτήσει ένα ακόμη παρόμοιο πλοίο, επίσης 10.000 teu και κατασκευής το 2011.

    Για το δεύτερο αυτό πλοίο, η Navios είχε συμφωνία αγοράς, την οποία, όμως, άλλαξε σε option, που εκπνέει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του ερχόμενου έτους.

    Αν και η Navios Containers δεν προσδιόρισε περί ποιου πλοίου πρόκειται, ανέφερε ότι είναι ναυλωμένο προς 26.325 δολάρια την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και τα ναύλα θα αυξηθούν στα 27.300 δολάρια την ημέρα για το τελευταίο έτος, κάτι που περιλαμβάνεται στην option για την αγορά του.

    Στα 400.000 δολάρια τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

    Η Navios Containers ανακοίνωσε, επίσης, ότι τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 400.000 δολάρια, από 4,5 εκατ. δολάρια για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

    Η εταιρεία απέδωσε την υποχώρηση της κερδοφορίας της στην αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και στα έξοδα δεξαμενισμού.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers, Αγγελική Φράγκου, δήλωσε πάντως ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για το υπόλοιπο 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ