• Business

    Shell: Ο νέος CEO προχωρά σε αναδιαμόρφωση των τμημάτων του ομίλου

    • Bloomberg
    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan

    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan


    Ο νέος CEO της Shell, Wael Sawan, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αναδιαμορφώσεις και ανακατατάξεις τμημάτων του ομίλου, μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη της νέας του θέσης.

    Η Shell θα συνδυάσει τμήματα του κλάδου αερίου και θα συγχωνεύσει τμήματα του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών και Λύσεων Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

    Πρόκειται για την δεύτερη σημαντική ανακοίνωση μέσα σε μια εβδομάδα αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan ξεκίνησε την στρατηγική αναθεώρηση της “ταλαιπωρημένης” ευρωπαϊκής μονάδας λιανικής οικιακής ενέργειας της εταιρείας.

    Ο νέος επικεφαλής του ομίλου δέχεται πιέσεις να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων που υστερούν σε σχέση με αυτές των βασικών ανταγωνιστών του.

    Υπήρχαν εικασίες ότι η αναδιάρθρωση βρισκόταν στα χαρτιά, αφότου ο ακτιβιστής επενδυτής Dan Loeb κάλεσε την εταιρεία να διαχωρίσει τα τμήματα υγροποιημένου φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάρκετινγκ σε μια αυτόνομη επιχείρηση.

    «Λιγότερες παρεμβολές σημαίνουν μεγαλύτερη συνεργασία, πειθαρχία και ταχύτητα, που θα μας επιτρέπουν να εστιάσουμε στην ενίσχυση της απόδοσης μας σε όλους τους κλάδους και να παράγουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους επενδυτές» ανέφερε ο Sawan. «Αλλάζουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουμε μια μεγάλη επένδυση», συμπλήρωσε.

    Με τις αλλαγές, που θα τεθούν σε ισχύ τη 1η Ιουλίου, η Shell θα μειώσει το μέγεθος της εκτελεστικής επιτροπής της σε 7 μέλη από τα 9 που είναι σήμερα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Shell: Αύξηση 15% στο μέρισμα μετά τα κέρδη μαμούθ

    Αλλαγή κορυφής στη Shell: Αποχωρεί ο CEO μετά από σχεδόν 10 χρόνια – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης



    ΣΧΟΛΙΑ