• Business

    Seanergy: Η διεύρυνση του στόλου αύξησε τα έσοδα στο β’ τρίμηνο του έτους

    Σταμάτης Τσαντάνης Seanergy

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Corp., συμφερόντων της Κλώντια Ρέστη (αδελφή του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη) ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του έτους, που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2016, σύμφωνα με τα οποία κατέγραψε καθαρά έσοδα ύψους 8,2 και 15,2 εκατ. δολαρίων για την κάθε περίοδο αντίστοιχα.

    Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο ύψους 5,13 εκατ. δολαρίων, αρκετά αυξημένες έναντι του 1 εκατ. δολαρίων που είχε ανακοινώσει για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, ο οποίος είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα που εμφάνισε η εταιρεία στις οποίες σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου μεταξύ άλλων:

    “Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2016, η αγορά ξηρού φορτίου εμφάνισε τις χειρότερες επιδόσεις που έχει παρουσιάσει ποτέ εδώ και 25 χρόνια. Η σοβαρή αδυναμία της αγοράς, παρόλα αυτά, παρέχει και μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες για την απόκτηση υψηλής ποιότητας τονάζ σε ιστορικά χαμηλές τιμές. Όλους τους προηγούμενους μήνες δουλέψαμε με στόχο την επέκταση του στόλου μας παρατηρώντας ενεργά την αγορά για τυχόν ευκαιρίες εξαγορών πλοίων”.

    Ο κ. Τσαντάνης παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η Seanergy πέτυχε συμφωνία εξαγοράς δύο νοτιοκορεάτικων φορτηγών πλοίων τύπου capesize – και τα δύο κατασκευής του 2010 – στην τιμή των 20,75 εκατ. δολαρίων το καθένα. Πρόκειται για τα ER Bavaria (χωρητικότητας 178.838-dwt) και ER Bayern (χωρητικότητας 178.978-dwt) τα οποία ανήκαν στη γερμανικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία ER Schiffahrt.

    Ο πρόεδρος της ναυτιλιακής πρόσθεσε ότι η παραλαβή των δύο πλοίων αναμένεται να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017, ενώ η χρηματοδότηση του deal των 41,5 εκατ. δολαρίων θα πραγματοποιηθεί μέσω εξασφαλισμένων δανείων και οικονομικών διακανονισμών της ιδιοκτήτριας της Seanergy, Κλώντια Ρέστη.

    Όπως δήλωσε και ο κ. Τσαντάνης, η εταιρεία έχει καταφέρει να βελτιώσει κατά πολύ την οικονομική της κατάσταση χάρη στην αγορά κοινών μετοχών της από θεσμικό επενδυτή στην προσφορά μετοχών που πραγματοποίησε τον Αύγουστο. Όπως έγραφε το mononews.gr εκείνη την περίοδο, ο θεσμικός επενδυτής Susquehanna Investment Group (SIG) απέκτησε μετοχές της Seanergy αξίας 4,9 εκατ. δολαρίων.

    Συγκεκριμένα, η θυγατρική της SIG, Heights Capital Management, ήταν αυτή που απέκτησε 1,18 εκατομμύρια μετοχές της Seanergy Maritime στα 4,15 δολάρια το τεμάχιο, με την εταιρεία να προορίζει τα χρήματα αυτά για “γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς”.

    Η Seanergy, πλέον (αφού ολοκληρωθεί η παραλαβή των δύο πλοίων από την γερμανική ER Schiffahrt), διαθέτει έναν στόλο δέκα φορτηγών πλοίων – ανάμεσα στα οποία 8 τύπου capesize και 2 τύπου supramax – ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές πλοίων, καθώς η εταιρεία έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως θέλει να εκμεταλλευτεί τις ιστορικά χαμηλές τιμές που καταγράφονται στην αγορά των bulkers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/eurostat-ellada-stis-korifees-thesis-tou-thalassiou-emporiou-tis-ee/78336

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ion-varouxakis-freeseas-poulise-protelefteo-tis-handysize-bulker/78255



    ΣΧΟΛΙΑ