• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε περικοπές έως και 12.000 θέσεων εργασίας προχωρά η British Airways

    O διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Άλεξ Κρουζ


    Σε μείωση του προσωπικού της σημαντικότερης αεροπορικής εταιρείας της, της British Airways, κατά 30% θα προχωρήσει η IAG, στο πλαίσιο μιας οδυνηρής αναδιάρθρωσης με στόχο να προστατεύσει τον όμιλο από μια «κάτω βόλτα» που θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια.

    Η μετοχή της IAG έφτασε μάλιστα να υποχωρεί έως 6% την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση ότι θα χαθούν έως 12.000 θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στις λειτουργικές ζημίες του πρώτου τριμήνου του ομίλου ήρθε να προστεθεί και χρέωση ύψους 1,3 δισ. ευρώ από συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνου για καύσιμα και συναλλαγματικούς κινδύνους. Και καθώς τα αεροσκάφη της βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, η IAG ανέφερε πως τα λειτουργικά αποτελέσματά της είναι πιθανό να είναι «σημαντικά χειρότερα» την τρέχουσα περίοδο, καθώς η πανδημία έχει μειώσει τη ζήτηση.

    Στο μεταξύ, στα χνάρια της British Airways είναι πιθανό να βαδίσουν και άλλες αεροπορικές μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς πολλές χρειάζονται απεγνωσμένα ρευστότητα, ενώ η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa αναζητούν σχέδια διάσωσης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Παράλληλα, η κατασκευάστρια Airbus ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «έκαψε» ρευστότητα 8 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο και ότι θα έχει καλύτερη εικόνα για την κλίμακα της κρίσης μέχρι τον Ιούνιο.



    ΣΧΟΛΙΑ