• Business

    Σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων η Tesla

    • NewsRoom
    Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla και του Twitter, Elon Musk

    Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla και του Twitter, Elon Musk


    Σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, κάτω και από τα 140,60 δολάρια, υποχωρεί η μετοχή της Tesla, με δημοσιεύματα να υποδηλώνουν ότι η αναζήτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου για το Twitter μπορεί να πάρει καιρό και το θέμα της παραίτησης του ‘Ιλον Μασκ να επηρεάζει για εβδομάδες ή και μήνες το πώς βλέπουν οι επενδυτές τη μετοχή.

    Ο Μασκ, ο οποίος είναι επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος τόσο της Tesla όσο και του Twitter (όπως και σε άλλες μη εισηγμένες, όπως η SpaceX), επιβεβαίωσε αργά την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter.

    Ο δισεκατομμυριούχος προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση μετά τη «δημοσκόπηση» που έκανε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου μεταξύ των followers του στο Twitter για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από το τιμόνι του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο αγόρασε πρόσφατα.

    Ωστόσο, ο επιχειρηματίας είπε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του στο Twitter μόλις βρει «κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά». Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα παραμείνει στη θέση του για αρκετό καιρό ακόμη.

    Η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 8,05% την Τρίτη και κατέληξε να διαπραγματεύεται σε χαμηλό 25 μηνών. Η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 50% των κερδών που κατέγραψε την περίοδο της πανδημίας και πάνω από 65% μέχρι στιγμής φέτος.



    ΣΧΟΛΙΑ