• Business

    Σε νέα «ηλεκτρονική εποχή» οι πλειστηριασμοί: Tα ακίνητα των επωνύμων που βγαίνουν στο e-σφυρί 

    • NewsRoom


    Σε νέα «ηλεκτρονική εποχή» περνούν από σήμερα οι πλειστηριασμοί με το σύστημα να είναι «γεμάτο» από προγραμματισμένες εντολές που εκκρεμούν από το 2017! Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 70 ηλεκτρονικές εκποιήσεις ακινήτων κόκκινων δανειοληπτών και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να πάρει «φωτιά» καθώς έχουν προγραμματιστεί 260 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Για τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί 639 ηλεκτρονικές εκποιήσεις ακινήτων ενώ μέχρι χθες είχαν αναρτηθεί 1.784 πλειστηριασμοί οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι το Σεπτέμβριο.

    Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται από σήμερα για τους οφειλέτες με την πραγματοποίηση 1.000 πλειστηριασμών μηνιαίως. Συγκεκριμένα τουλάχιστον 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να έχουν γίνει από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τουλάχιστον 6.000 ακόμα θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018. Αυτό υπαγορεύει το «χρονοδιάγραμμα» που έχουν θέσει οι δανειστές στις τράπεζες, με την Έκθεση Συμμόρφωσης της Κομισιόν να προβλέπει 40.000 πλειστηριασμούς ετησίως τα επόμενα τρία χρόνια.

    Αφορούν κυρίως ακίνητα όλων των κατηγοριών, από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια. Επισπεύδοντες είναι κυρίως τράπεζες με τους ιδιώτες να είναι ακόμα ελάχιστοι.

    Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμφανίζονται και ακίνητα πτωχευμένων επιχειρηματιών οι οποίοι κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά. Μεταξύ αυτών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακίνητα του Καρούζου, των αδερφών Κωνσταντόπουλων και της Adams Αναγνωστόπουλος. Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το κεντρικό εργοστάσιο της «Πετζετάκις», που κάποτε αποτελούσε σύμβολο της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας και καινοτομίας. Με 14 προσημειώσεις να το βαραίνουν, μαζί με την ιστορία του, γίνεται σύμβολο τέλους μιας από καιρό πτωχευμένης αλλά κάποτε ισχυρής Ελληνικής Βιομηχανίας. Ωστόσο ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος πριν τη διεξαγωγή του καθώς δεν υπήρξε κανένας να ενδιαφερθεί για την κάποτε σημαντική ελληνική βιομηχανία.

    Επίσης εκτός απροόπτου σε πλειστηριασμό θα βγουν και τέσσερα από τα ακίνητα της «ΠΡΟΜΟΤ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Προωθήσεως Μηχανημάτων Επενδύσεων και Εξαγωγών», που βρίσκονται στη Γλυφάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι για τα χρέη προς τις Εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα εφαρμοστούν αποκλειστικά από την 1η Μαΐου.

    Την ίδια ώρα η Λαϊκή Ενότητα έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα «ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών» καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6 το απόγευμα ενώ συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα καλεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμιλος Πετζετάκις – ΠΡΟΜΟΤ Λαϊνόπουλος: Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» τα ακίνητα δύο πρώην κραταιών εταιρειών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «σφυρί» τα ακίνητα του «βασιλιά του real estate» Μπάμπη Βωβού σε Μαρούσι και Αμπελοκήπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Πανγαία: Στο σφυρί κέντρο διασκέδασης του επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη. Τεράστια χρέη και δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ