• Οικονομία

    Στο «σφυρί» τα ακίνητα του «βασιλιά του real estate» Μπάμπη Βωβού σε Μαρούσι και Αμπελοκήπους

    • NewsRoom


    Στο σφυρί βγαίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου τρία μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα του άλλοτε πανίσχυρου και επονομαζόμενου και βασιλιά του real estate Μπάμπη Βωβού, τα οποία έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Leasing, με συνολική ελάχιστη τιμή εκκίνησης ύψους 36,05 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για γραφειακούς χώρους σε τρία ακίνητα του άλλοτε κραταιού ομίλου στο Μαρούσι και τους Αμπελοκήπους τα οποία είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους μισθωμένα και πωλούνται είτε ανεξάρτητα είτε ακόμη και ως cluster μαζί με ένα ακόμη ακίνητο στα Βριλήσσια (στο σύνολό τους τέσσερις ιδιοκτησίες).

    Mπάμπης Βωβός
    Mπάμπης Βωβός, Επιχειρηματίας

    Το σημαντικότερο και μεγαλύτερο από τα τρία ακίνητα είναι το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και σταθμού αυτοκινήτων αποτελούμενο από τα κτίρια Α’και Β’επί της Λεωφόρου Κηφισίας 66, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της Wind στο Μαρούσι. Το συγκρότημα περιλαμβάνει χώρους συνολικής επιφανείας 8.334 τ.μ. με 4 υπόγεια συνολικής επιφανείας 25.200 τμ και 812 θέσεις στάθμευσης, με ελάχιστη τιμή προσφοράς για τον υποψήφιο επενδυτή στα 21 εκατ. ευρώ.

    Το δεύτερο μεγάλο ακίνητο είναι στους Αμπελοκήπους στην οδό Πουλίου 6,  εκεί όπου στεγάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Πρόκειται για αυτοτελές κτίριο γραφείων καταστημάτων 6.376 τμ αποτελούμενο από 6 ορόφους (γραφεία), ισόγειο (4 καταστήματα), υπόγειο (αποθήκη) και τέσσερα υπόγεια 2.227 τμ, με 191 θέσεις στάθμευσης για το οποίο ως ελάχιστη τιμή ζητείται το ποσό των 13 εκατ. ευρώ.

    Η Eθνική Leasing θα επιχειρήσει σε πρώτη φάση να βρει επενδυτή για κάθε ένα από τα ακίνητα ξεχωριστά και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα ακολουθήσει διαγωνισμός ως ομάδα (cluster) με την προσθήκη ενός τέταρτου ακινήτου εισοδήματος, επίσης μισθωμένου, αυτή τη φορά εκτός της περιοχής του επιχειρηματικού άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή των Βριλησσίων (λεωφόρος Πεντέλης 11- 13) με μία ελάχιστη αξία ύψους 1,35 εκατ. ευρώ. Η ελάχιστη τιμή για την πώληση των 4 ακινήτων ως ομάδα αντιστοιχεί σε 36,5 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Μαύρη» Τετάρτη: Σε πλειστηριασμό το σπίτι 900 τμ του (κάποτε πανίσχυρου) Μπάμπη Βωβού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βωβός: Καλύφθηκε ομολογιακό δάνειο ύψους 47,5 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ