array(0) {
}
        
    
Menu
0.16%
Τζίρος: 286.55 εκατ.

Χρηματιστήριο: Χρυσή πενταετία με κέρδη 162,14% – Οι πρωταγωνιστές της ανόδου

            
The Wiseman
the wise man

Εθνική Πανγαία: Στο σφυρί κέντρο διασκέδασης του επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη. Τεράστια χρέη και δάνεια

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 13.02.2018
Γιατί η Αναστασία Σακελλαρίου (Praxia Bank) είναι το καλύτερο αφεντικό 
ΕΠΟΜΕΝΟ • 16.02.2018
Όλα έτοιμα για Praxia Bank και IBG (Με ενδιαφέρον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) 

Κέντρο διασκέδασης  του Ηλ. Μαροσούλη βγάζει στο σφυρί η Εθνική Πανγαία: Ακίνητο του γνωστού ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης και θεατρικών αιθουσών Ηλία Μαροσούλη που βρίσκεται στο Γκάζι βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πώς αποφάσισε ο επικεφαλής της Εθνική Πανγαία Αρης Καρυτινός να τα βάλει με τον γνωστό παράγοντα της αθηναϊκής νύχτας; Για οφειλή 50.000 ευρώ που αναφέρεται στο έγγραφο της κατάσχεσης ή είναι μεγαλύτερες οι οφειλές του Ηλ. Μαροσούλη;  Προ εβδομάδων ο επιχειρηματίας συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τις εμφανίσεις των Μαρινέλλας, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας στο κέντρο “Gazi Live”.

Ιδιοκτήτρια του ακινήτου που έχει βάλει στο στόχαστρο η Εθνική Πανγαία είναι η εταιρεία «Το Φως του Ιεροφάντη ΑΕ», ιδιοκτησίας της οικογένειας Μαροσούλη η οποία με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, του 2012, είχε συσσωρευμένες ζημιές 11 εκατ. ευρώ, τραπεζικά δάνεια 32 εκατ. ευρώ και μηδενικά έσοδα.

Ηλίας Μαροσούλης και Άννα Βίσση

Ύστατες προσπάθειες για τη διάσωση Καλογρίτσα

Διαγωνισμούς που φτάνουν τα 640 εκατ. ευρώ προκήρυξε στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς να ακουστούν πολλά στην αγορά κατασκευών, ο ΔΕΔΔΗΕ, η θυγατρική της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Πρόκειται για τους γνωστούς διαγωνισμούς ανάδειξης  εργολάβων κατασκευών και συντηρήσεων του τικτύου για την επόμενη τριετία.

Ο ταπεινός σχολιογράφος σας πληροφορείται πως από τους μεγάλους διαγωνισμούς του ΔΕΔΔΗΕ απουσίαζε, για πρώτη φορά, η Τοξότης του ομίλου Χρήστου Καλογρίτσα που μονοπωλούσε για χρόνια τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο όμιλος Καλογρίτσα βρίσκεται πίσω από άλλη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για ανάληψη των συγκεκριμένων εργολαβιών, για πρώτη φορά!

Όλα δείχνουν πως καταβάλλεται συντεταγμένη προσπάθεια για τη διάσωση του ομίλου που δημιούργησε ο Χρ. Καλογρίτσας και τελευταία βρίσκεται στα δύσκολα.

Η Τοξότης οφείλει δεδουλευμένα αρκετών μηνών (σε κάποιους από τον Αύγουστο, σε κάποιους από τον Νοέμβριο) στο προσωπικό και πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Η απόφαση αναμένεται, όπως αναμένεται και η τύχη των τεσσάρων εργολαβιών του άξονα Πάτρα – Πύργος στις οποίες έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα…

Ο Μάριος Κάσινος της Πειραιώς 

Όταν εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθη είμαστε υποχρεωμένοι να τα διορθώνουμε. Προ ημερών η στήλη αναφέρθηκε στο έμπειρο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς Μάριο Κάσινο, ο οποίος μετακινείται στην νέα τράπεζα Praxia Bank. Γράφαμε λοιπόν ότι ο κ. Κάσινος μπήκε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που “τρέχει” τώρα η Τράπεζα Πειραιώς. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Κάσινος παραιτήθηκε από την Πειραιώς και ενημέρωσε σχετικά για τις προθέσεις του τον CEO του ομίλου Χρήστο Μεγάλου.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Χρήστος Μεγάλου παρόλο που δεν ήξερε τον κ. Κάσινο όταν ανέλαβε τα ηνία του ομίλου πριν από περίπου ένα χρόνο, εν τουτοις εκτίμησε τις γνώσεις και την εμπειρία του και του ανέθεσε ένα από τους πιο κρίσιμους τομείς της τράπεζας. Να “τρέξει” την αναδιοργάνωση των θυγατρικών εταιριών που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα (πχ MIG). Και είναι γεγονός ότι τα πήγε μια χαρά.

Οι άλλοι ισχυροί μικρομέτοχοι του ΟΤΕ

Στην επικαιρότητα θα είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου ο ΟΤΕ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πώληση του 5% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός, όμως, από τη Schroders η οποία ελέγχει πλέον το 5,03%, στο μετοχολόγιο του οργανισμού βρίσκεται κάποιος και άλλα ισχυροί επενδυτές που μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο στη διαδικασία.

Αν βέβαια το επιτρέψουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom που έχουν και τον τελευταίο ρόλο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Norges Bank με 1,67%, η Vanguard Group με περίπου 1,6%, η Blackrock με 1,31% και η Franklin Resources με σχεδόν 1,4%.

Με βάση και τις τελευταίες ανακοινώσεις της διοίκησης Μιχάλη Τσαμάζ για ενίσχυση των μερισμάτων, οι αγοραστές του 5% πάνε για μερισματική απόδοση γύρω στο 3%, αν η αγορά του 5% γίνει κοντά στη σημερινή χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ.

Επένδυση 80 εκατ. ευρώ θέλει να βάλει στο πακέτο Γιούνκερ ο Λ. Παναγάκος

Είναι γνωστά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Solar Cells Hellas, η εταιρεία του ομίλου Παναγάκου που ελέγχει τη μονάδα φωτοβολταϊκών της Πάτρας.

Εξαιτίας των ζημιών και της πολυετούς προσπάθειας ρύθμισης των δανείων δεν έχει προχωρήσει το περίφημο επενδυτικό πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά ισχύος 400 MW, ένα από τα πρώτα που είχε μπει στο fast track.

Τώρα η οικογένεια επανέρχεται και «ανέβασε» στη βάση δεδομένων με τα έργα που αναζητούν χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ» μια επένδυση 80 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για σχέδιο παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα στο Νότιο Αιγαίο, χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώστε πως στη βάση δεδομένων με τις ελληνικές επενδύσεις για το «πακέτο Γιούνκερ» περιλαμβάνονται ακόμα και σήμερα έργα του δημοσίου που έχουν προχωρήσει με άλλον τρόπο. Σοβαρότητα!

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λάμψη των τραπεζών και το ράλι, τι θα γίνει σε Πειραιώς και Eurobank, ο Ξηρουχάκης και ο νέος Τειρεσίας, οι λαμογιές στην Κύπρο, μια μεγάλη επιχειρηματική κόντρα, οι business Προκοπίου και Πατέρα και οι νέες βαλίτσες του Καίσαρη
Η μάχη Μεγάλου – Ψάλτη, ποιο αμερικανικό fund μπαίνει στην Aktor, η δικογραφία–φάντασμα των Μαρμάρων Παυλίδης, η τριπλή χαρά του Στουρνάρα, γιατί ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται, o θυμός της Κίμπερλι και τα ιπτάμενα πιάτα στο Gstaad no 2
Το ράλι σε Ευρώπη και ΕΛΠΕ, ο ΚΜ που δεν φταίει ποτέ, ο ανασχηματισμός και τι θα γίνει με Δήμα και Τσιάρα, ο διαγωνισμός της ΥΠΑ και τα 400 εκατ. ευρώ, τι έγινε στο Gstaad με τα ιπτάμενα πιάτα, το ματωμένο κεφάλι του μεγαλοξενοδόχου και τα γαλλικά της Κίμπερλι
Με την πλάτη στον τοίχο ο ΚΜ και οι εκλογές του Οκτώβρη, τα hot μυστικά σε ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΙTAN, METLEN, AKTOR, ΑΒΑΞ και ΕΥΡΩΠΗ, τι συμβαίνει (πάλι) με τα ΕΑΣ, το ΟΧΙ της Κούστα σε συνέργειες στο Αθηνών Αρένα, και η εκπληκτική Ειρήνη Βαρδινογιάννη
Το deal της RealCons, η περίεργη σύμβαση των ΕΑΣ στην E&Y, τα deals Ψάλτη και Βρεττού, το οκ στο νέο σπίτι Κούστα στις Σπέτσες, η σπάνια συνέντευξη του εφοπλιστή Πιστιόλη με τις 50 Ferrari, και στα 820 εκατ. ευρώ το χρέος του δημοσίου στον Μαντωνανάκη
Οι νέες αποτυχίες του ΚΜ και ο ανασχηματισμός, η λάμψη των 6 μετοχών και τι έγινε με την Πειραιώς, τι συμβαίνει με τα Μάρμαρα Παυλίδης, πόσο αγόρασε ο Κούστας το Αθηνών Αρένα, το Safe, ο Μυτιληναίος, ο Κρίστιαν και η ήττα Σαρακάκη, γιατί έγινε έξαλλος ο Δένδιας με τον Μπουτσικάκη, και οι απίθανες σπατάλες των ΕΑΣ
Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά
Τα μαθηματικά της Metlen, η σύγκρουση Βασιλειάδη – Πολυχρονόπουλου, το νέο πρόσωπο της Ideal, η αξία των πλοίων των Σαρακάκηδων, η παρέμβαση της πρέσβειρας και ένας καυγάς με νόημα
Οι μετοχές και το end year rally, γιατί η Alpha χτίζει θέση ισχύος, τι συμβαίνει με Πειραιώς, οι προβλέψεις του Κρίστιαν, η νέα νίκη Μιωνή, τα μυστήρια της ΕΑΣ στο Λαύριο, ο Κικίλιας, ο Fancy James και το πρωτόκολλο της υποτέλειας
Γιατί έχει χάσει την μπάλα ο λαοπρόβλητος ΚΜ, στα 850 εκατ. τα λεφτά των Σαρακάκηδων, η Κούστα, η Βίσση και το Αθηνών Αρένα, που πάει ο Κεραστάρης, τι συμβαίνει με το Safe, τα νέα πλοία του Ρέστη, και ο χωρισμός του εφοπλιστή