Menu
-0.4%
Τζίρος: 263.91 εκατ.

Μετρό Γραμμή 4: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Δούκα με Ελληνικό Μετρό και αναδόχους για την Κυψέλη – Πότε ξεκινούν τα έργα

            
The Wiseman
the wise man

Εθνική Πανγαία: Στο σφυρί κέντρο διασκέδασης του επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη. Τεράστια χρέη και δάνεια

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 13.02.2018
Γιατί η Αναστασία Σακελλαρίου (Praxia Bank) είναι το καλύτερο αφεντικό 
ΕΠΟΜΕΝΟ • 16.02.2018
Όλα έτοιμα για Praxia Bank και IBG (Με ενδιαφέρον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) 

Κέντρο διασκέδασης  του Ηλ. Μαροσούλη βγάζει στο σφυρί η Εθνική Πανγαία: Ακίνητο του γνωστού ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης και θεατρικών αιθουσών Ηλία Μαροσούλη που βρίσκεται στο Γκάζι βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πώς αποφάσισε ο επικεφαλής της Εθνική Πανγαία Αρης Καρυτινός να τα βάλει με τον γνωστό παράγοντα της αθηναϊκής νύχτας; Για οφειλή 50.000 ευρώ που αναφέρεται στο έγγραφο της κατάσχεσης ή είναι μεγαλύτερες οι οφειλές του Ηλ. Μαροσούλη;  Προ εβδομάδων ο επιχειρηματίας συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τις εμφανίσεις των Μαρινέλλας, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας στο κέντρο “Gazi Live”.

Ιδιοκτήτρια του ακινήτου που έχει βάλει στο στόχαστρο η Εθνική Πανγαία είναι η εταιρεία «Το Φως του Ιεροφάντη ΑΕ», ιδιοκτησίας της οικογένειας Μαροσούλη η οποία με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, του 2012, είχε συσσωρευμένες ζημιές 11 εκατ. ευρώ, τραπεζικά δάνεια 32 εκατ. ευρώ και μηδενικά έσοδα.

Ηλίας Μαροσούλης και Άννα Βίσση

Ύστατες προσπάθειες για τη διάσωση Καλογρίτσα

Διαγωνισμούς που φτάνουν τα 640 εκατ. ευρώ προκήρυξε στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς να ακουστούν πολλά στην αγορά κατασκευών, ο ΔΕΔΔΗΕ, η θυγατρική της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Πρόκειται για τους γνωστούς διαγωνισμούς ανάδειξης  εργολάβων κατασκευών και συντηρήσεων του τικτύου για την επόμενη τριετία.

Ο ταπεινός σχολιογράφος σας πληροφορείται πως από τους μεγάλους διαγωνισμούς του ΔΕΔΔΗΕ απουσίαζε, για πρώτη φορά, η Τοξότης του ομίλου Χρήστου Καλογρίτσα που μονοπωλούσε για χρόνια τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο όμιλος Καλογρίτσα βρίσκεται πίσω από άλλη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για ανάληψη των συγκεκριμένων εργολαβιών, για πρώτη φορά!

Όλα δείχνουν πως καταβάλλεται συντεταγμένη προσπάθεια για τη διάσωση του ομίλου που δημιούργησε ο Χρ. Καλογρίτσας και τελευταία βρίσκεται στα δύσκολα.

Η Τοξότης οφείλει δεδουλευμένα αρκετών μηνών (σε κάποιους από τον Αύγουστο, σε κάποιους από τον Νοέμβριο) στο προσωπικό και πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Η απόφαση αναμένεται, όπως αναμένεται και η τύχη των τεσσάρων εργολαβιών του άξονα Πάτρα – Πύργος στις οποίες έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα…

Ο Μάριος Κάσινος της Πειραιώς 

Όταν εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθη είμαστε υποχρεωμένοι να τα διορθώνουμε. Προ ημερών η στήλη αναφέρθηκε στο έμπειρο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς Μάριο Κάσινο, ο οποίος μετακινείται στην νέα τράπεζα Praxia Bank. Γράφαμε λοιπόν ότι ο κ. Κάσινος μπήκε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που “τρέχει” τώρα η Τράπεζα Πειραιώς. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Κάσινος παραιτήθηκε από την Πειραιώς και ενημέρωσε σχετικά για τις προθέσεις του τον CEO του ομίλου Χρήστο Μεγάλου.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Χρήστος Μεγάλου παρόλο που δεν ήξερε τον κ. Κάσινο όταν ανέλαβε τα ηνία του ομίλου πριν από περίπου ένα χρόνο, εν τουτοις εκτίμησε τις γνώσεις και την εμπειρία του και του ανέθεσε ένα από τους πιο κρίσιμους τομείς της τράπεζας. Να “τρέξει” την αναδιοργάνωση των θυγατρικών εταιριών που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα (πχ MIG). Και είναι γεγονός ότι τα πήγε μια χαρά.

Οι άλλοι ισχυροί μικρομέτοχοι του ΟΤΕ

Στην επικαιρότητα θα είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου ο ΟΤΕ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πώληση του 5% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός, όμως, από τη Schroders η οποία ελέγχει πλέον το 5,03%, στο μετοχολόγιο του οργανισμού βρίσκεται κάποιος και άλλα ισχυροί επενδυτές που μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο στη διαδικασία.

Αν βέβαια το επιτρέψουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom που έχουν και τον τελευταίο ρόλο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Norges Bank με 1,67%, η Vanguard Group με περίπου 1,6%, η Blackrock με 1,31% και η Franklin Resources με σχεδόν 1,4%.

Με βάση και τις τελευταίες ανακοινώσεις της διοίκησης Μιχάλη Τσαμάζ για ενίσχυση των μερισμάτων, οι αγοραστές του 5% πάνε για μερισματική απόδοση γύρω στο 3%, αν η αγορά του 5% γίνει κοντά στη σημερινή χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ.

Επένδυση 80 εκατ. ευρώ θέλει να βάλει στο πακέτο Γιούνκερ ο Λ. Παναγάκος

Είναι γνωστά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Solar Cells Hellas, η εταιρεία του ομίλου Παναγάκου που ελέγχει τη μονάδα φωτοβολταϊκών της Πάτρας.

Εξαιτίας των ζημιών και της πολυετούς προσπάθειας ρύθμισης των δανείων δεν έχει προχωρήσει το περίφημο επενδυτικό πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά ισχύος 400 MW, ένα από τα πρώτα που είχε μπει στο fast track.

Τώρα η οικογένεια επανέρχεται και «ανέβασε» στη βάση δεδομένων με τα έργα που αναζητούν χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ» μια επένδυση 80 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για σχέδιο παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα στο Νότιο Αιγαίο, χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώστε πως στη βάση δεδομένων με τις ελληνικές επενδύσεις για το «πακέτο Γιούνκερ» περιλαμβάνονται ακόμα και σήμερα έργα του δημοσίου που έχουν προχωρήσει με άλλον τρόπο. Σοβαρότητα!

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λένε οι πονηροί για το ράλι της Metlen, τα κέφια του Εξάρχου και τα 800 εκατ. της Aktor, το «μαύρο» στον Τόλη, το «μπλόκο» Πιστιόλη στο Ντουμπάι, οι νέες business της Δασκαλαντωνάκη, το κάλεσμα της Καποπούλου στη Μύκονο και ο ένας καυγάς για δίμετρη καλλονή
Το alert του Buffett, οι 5 σωματοφύλακες, η Βρεττού, τα μαθηματικά της Credia και η BlackRock, το νέο μυστικό του Εξάρχου, ο Παυλίδης και οι δίκες στο Λονδίνο, γιατί μας δουλεύει (κανονικά) ο Τόλης Βακάκης, τα ψώνια των Μαρτίνου και Ιγγλέση και το γαλάζιο μενού (με Σαμαρά) στο Lolita’s
H BlackRock στην Credia, οι μυστικές συναντήσεις Εξάρχου – Βρεττού, το μήνυμα της Capital στον Στάσση, τι συμβαίνει με την Prodea, όλοι οι τραπεζίτες στο κάλεσμα των Στασινόπουλων, το χρυσό deal του Αντώνη Ιγγλέση, η γαλάζια μάζωξη στο Lolita’s, ο δημοσκόπος με την cabrio BMW και το birthday dinner της Κατερίνας Λαναρά στο Σαιν Τροπέ
Πώς βούλιαξε η SpaceX, το ισχυρό «buy» από Goldman και Morgan για ΟΤΕ, Alpha και Eurobank, το bid για το 11% της ΕΥΔΑΠ, η προκλητική απόφαση του Κοντόπουλου, οι happy Βαρδινογιάννης-Σιάμισιης, τo next big thing Παπαλέκα στη Μύκονο, και το επικό Βατερλό των αναλυτών στην Jumbo
Ο billionaire και το συναίσθημα, το μεγάλο ράλι σε Motor Oil και ΕΛΠΕ, ο Εξάρχου και η ΑΜΚ της Aktor, ο τελευταίος των Μοϊκανών του Τόλη Βακάκη, τα ψώνια του Δημήτρη Προκοπίου, το σενάριο – φωτιά για εκλογές, ο ΚΜ στην Τήνο και το hot παρασκήνιο με influencer και την JLo
Και οι 4 είναι υπέροχες, η long term συμμαχία Βαρδινογιάννη – Εξάρχου, τι συμβαίνει σε Prodea και ΤΙΤΑΝ, το deal Μυτιληναίου – Τσάκου, το νέο «διαμάντι» του Άδωνι, οι συμβουλές του Βασιλάκη στους 200 απόφοιτους του Μωραΐτη και ένα hot quiz με σύζυγο επιχειρηματία και δημοσιογράφο
Ποιοι ισχυροί αγοράζουν τώρα Alpha, τα δυνατά χαρτοφυλάκια και η ΕΥΔΑΠ, τα ΠΛΑΘ, η ΔΕΗ, η AKTOR και η Eurobank, η σιωπή Βαρθολομαίου για Superbet, το κόλπο της αλεπούς των αγορών, η πρόβλεψη για τις εκλογές, το «κέντημα» του Πλεύρη κι ένας γάμος με guest τη Βίσση
Ποια μετοχή θα κάνει +430%, όλη η αλήθεια για τις ΑΜΚ σε Metlen και ΕΥΔΑΠ, η επιτυχία της Τραυλού, το super ομόλογο της Seanergy, ο «δεν πληρώνω» Μπακατσέλος, το σούπερ δείπνο του Τσάκου, ο κυρίαρχος Πιέρρ, η μάχη της Α’ Αθήνας και ποιο είναι το νέο darling της αθηναϊκής φιλοξενίας
Το super ράλι σε ΓΕΚ και Aktor, το μεγάλο play της ΕΥΔΑΠ, πόσα λεφτά θα πάρουν Στέλιος, Πόλυς και Κλέλια, η προκλητική Φουσέκη (φέρε τα λεφτά πίσω), και ένα hot πάρτι στο mega yacht των 146 μέτρων
Οι 7 που γράφουν ιστορία, οι 70 της Aktor και οι μυστικές συναντήσεις του Εξάρχου, τι συνέβη με τα Attica Stores, το Βατερλό της Πετρόπουλος, όλα για την Seanergy, το La Casa De NN της Μιχάλη και η εξαφανισμένη Φουσέκη