Menu
-0.1%
Τζίρος: 762.25 εκατ.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο διοργανωτής της εκδήλωσης για το drift στη Νέα Παραλία

            
The Wiseman
the wise man

Εθνική Πανγαία: Στο σφυρί κέντρο διασκέδασης του επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη. Τεράστια χρέη και δάνεια

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 13.02.2018
Γιατί η Αναστασία Σακελλαρίου (Praxia Bank) είναι το καλύτερο αφεντικό 
ΕΠΟΜΕΝΟ • 16.02.2018
Όλα έτοιμα για Praxia Bank και IBG (Με ενδιαφέρον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) 

Κέντρο διασκέδασης  του Ηλ. Μαροσούλη βγάζει στο σφυρί η Εθνική Πανγαία: Ακίνητο του γνωστού ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης και θεατρικών αιθουσών Ηλία Μαροσούλη που βρίσκεται στο Γκάζι βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πώς αποφάσισε ο επικεφαλής της Εθνική Πανγαία Αρης Καρυτινός να τα βάλει με τον γνωστό παράγοντα της αθηναϊκής νύχτας; Για οφειλή 50.000 ευρώ που αναφέρεται στο έγγραφο της κατάσχεσης ή είναι μεγαλύτερες οι οφειλές του Ηλ. Μαροσούλη;  Προ εβδομάδων ο επιχειρηματίας συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τις εμφανίσεις των Μαρινέλλας, Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας στο κέντρο “Gazi Live”.

Ιδιοκτήτρια του ακινήτου που έχει βάλει στο στόχαστρο η Εθνική Πανγαία είναι η εταιρεία «Το Φως του Ιεροφάντη ΑΕ», ιδιοκτησίας της οικογένειας Μαροσούλη η οποία με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό, του 2012, είχε συσσωρευμένες ζημιές 11 εκατ. ευρώ, τραπεζικά δάνεια 32 εκατ. ευρώ και μηδενικά έσοδα.

Ηλίας Μαροσούλης και Άννα Βίσση

Ύστατες προσπάθειες για τη διάσωση Καλογρίτσα

Διαγωνισμούς που φτάνουν τα 640 εκατ. ευρώ προκήρυξε στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς να ακουστούν πολλά στην αγορά κατασκευών, ο ΔΕΔΔΗΕ, η θυγατρική της ΔΕΗ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Πρόκειται για τους γνωστούς διαγωνισμούς ανάδειξης  εργολάβων κατασκευών και συντηρήσεων του τικτύου για την επόμενη τριετία.

Ο ταπεινός σχολιογράφος σας πληροφορείται πως από τους μεγάλους διαγωνισμούς του ΔΕΔΔΗΕ απουσίαζε, για πρώτη φορά, η Τοξότης του ομίλου Χρήστου Καλογρίτσα που μονοπωλούσε για χρόνια τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο όμιλος Καλογρίτσα βρίσκεται πίσω από άλλη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για ανάληψη των συγκεκριμένων εργολαβιών, για πρώτη φορά!

Όλα δείχνουν πως καταβάλλεται συντεταγμένη προσπάθεια για τη διάσωση του ομίλου που δημιούργησε ο Χρ. Καλογρίτσας και τελευταία βρίσκεται στα δύσκολα.

Η Τοξότης οφείλει δεδουλευμένα αρκετών μηνών (σε κάποιους από τον Αύγουστο, σε κάποιους από τον Νοέμβριο) στο προσωπικό και πριν από λίγες ημέρες συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει. Η απόφαση αναμένεται, όπως αναμένεται και η τύχη των τεσσάρων εργολαβιών του άξονα Πάτρα – Πύργος στις οποίες έχει μειοδοτήσει ο όμιλος Καλογρίτσα…

Ο Μάριος Κάσινος της Πειραιώς 

Όταν εμείς οι δημοσιογράφοι κάνουμε λάθη είμαστε υποχρεωμένοι να τα διορθώνουμε. Προ ημερών η στήλη αναφέρθηκε στο έμπειρο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς Μάριο Κάσινο, ο οποίος μετακινείται στην νέα τράπεζα Praxia Bank. Γράφαμε λοιπόν ότι ο κ. Κάσινος μπήκε στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που “τρέχει” τώρα η Τράπεζα Πειραιώς. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Ο κ. Κάσινος παραιτήθηκε από την Πειραιώς και ενημέρωσε σχετικά για τις προθέσεις του τον CEO του ομίλου Χρήστο Μεγάλου.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Χρήστος Μεγάλου παρόλο που δεν ήξερε τον κ. Κάσινο όταν ανέλαβε τα ηνία του ομίλου πριν από περίπου ένα χρόνο, εν τουτοις εκτίμησε τις γνώσεις και την εμπειρία του και του ανέθεσε ένα από τους πιο κρίσιμους τομείς της τράπεζας. Να “τρέξει” την αναδιοργάνωση των θυγατρικών εταιριών που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα (πχ MIG). Και είναι γεγονός ότι τα πήγε μια χαρά.

Οι άλλοι ισχυροί μικρομέτοχοι του ΟΤΕ

Στην επικαιρότητα θα είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου ο ΟΤΕ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για πώληση του 5% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός, όμως, από τη Schroders η οποία ελέγχει πλέον το 5,03%, στο μετοχολόγιο του οργανισμού βρίσκεται κάποιος και άλλα ισχυροί επενδυτές που μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο στη διαδικασία.

Αν βέβαια το επιτρέψουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom που έχουν και τον τελευταίο ρόλο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Norges Bank με 1,67%, η Vanguard Group με περίπου 1,6%, η Blackrock με 1,31% και η Franklin Resources με σχεδόν 1,4%.

Με βάση και τις τελευταίες ανακοινώσεις της διοίκησης Μιχάλη Τσαμάζ για ενίσχυση των μερισμάτων, οι αγοραστές του 5% πάνε για μερισματική απόδοση γύρω στο 3%, αν η αγορά του 5% γίνει κοντά στη σημερινή χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ.

Επένδυση 80 εκατ. ευρώ θέλει να βάλει στο πακέτο Γιούνκερ ο Λ. Παναγάκος

Είναι γνωστά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Solar Cells Hellas, η εταιρεία του ομίλου Παναγάκου που ελέγχει τη μονάδα φωτοβολταϊκών της Πάτρας.

Εξαιτίας των ζημιών και της πολυετούς προσπάθειας ρύθμισης των δανείων δεν έχει προχωρήσει το περίφημο επενδυτικό πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά ισχύος 400 MW, ένα από τα πρώτα που είχε μπει στο fast track.

Τώρα η οικογένεια επανέρχεται και «ανέβασε» στη βάση δεδομένων με τα έργα που αναζητούν χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ» μια επένδυση 80 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για σχέδιο παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα στο Νότιο Αιγαίο, χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώστε πως στη βάση δεδομένων με τις ελληνικές επενδύσεις για το «πακέτο Γιούνκερ» περιλαμβάνονται ακόμα και σήμερα έργα του δημοσίου που έχουν προχωρήσει με άλλον τρόπο. Σοβαρότητα!

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα κάνει εκλογές ο ΚΜ και ο μυστικός δείπνος των 3 στο Κολωνάκι, οι έντονες φήμες για ΕΛΠΕ και Optima, ποιοι Βαρδινογιάννηδες έχασαν (πολλά λεφτά) από την ΜΟΗ, η αδιαφορία του Αισώπου των Σπετσών, τα νέα σχέδια Πιέρρ και το beef των δυο υπουργών
Ο wiseman επιστρέφει την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 με μία μεγάλη αποκάλυψη
Οι νέες εντολές του ΚΜ, οι super happy των τραπεζών, ο Σκλαβενίτης και ο (δεν λέω καλό λόγο) Βακάκης, τι ξέρει η Morgan Stanley για την Alpha Bank, το μεγάλο project της προέδρου (της καρδιάς μας), τα κέρδη του Τσαντάνη, και ποιος εφοπλιστής αγόρασε το πιο hot κτήριο στο Κολωνάκι
Οι πέντε που κάνουν κουμάντο στο ταμπλό, ο Μεγάλου και το δόγμα «χαμηλά η μπάλα», τα μυστήρια της Alpha, γιατί η ΜΟΗ (του Jigger) έσπασε όλα τα ρεκόρ, η άμυνα του Νεμπή
Τι συμβαίνει με τη Metlen και τα big news που έρχονται, η αλήθεια για την Aktor, η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ, τα κέρδη του Πασχάλη Δ. (γαμπρός του Βακάκη), ο Κορεάτης Χάρης Βαφειάς και το κρυφό ταλέντο της Λίλιαν Βιλδιρίδη
Ο θρίαμβος των 6, το ράλι του Λαβίδα, η έκπληξη των Attica, τα νέα περίεργα στα Μάρμαρα Παυλίδη, ο νέος στόλος του Σαραντίτη, τα γλέντια της (πιστολέρο) Φουσέκη στην Μύκονο, το λουκέτο στο Barbarossa και τι έγινε με τον Ρέμο στο Nammos
Τα 950 εκατ. της Aktor, όλη η αλήθεια για τις σχέσεις Εξάρχου-Μπάκου, ο Βερνίκος πουλάει, τι συμβαίνει στην Prodea, ο εξαφανισμένος Πανίκος Νικολάου, ο πόλεμος των ισχυρών για το «Ελ. Βενιζέλος», τα ρεκόρ από Παληού και πότε θα γίνουν τελικά εκλογές
Πόσα λεφτά έβαλαν τα «γερά» πορτοφόλια στην Aktor, η ΕΛΧΑ και οι γκρίνιες σε Goldman Sachs και UBS, γιατί πήγε Κύπρο ο Μυτιληναίος, ποιοι πήραν τις δουλειές της άμυνας, ο Προκοπίου αποκλειστικά στο mononews και ο Νίκος Πατέρας με το My Story στις Οινούσσες
Τα περίεργα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ, τα 4 ισχυρά funds και οι νέοι 7 Έλληνες μέτοχοι της ΑKTOR, το μυστικό της Morgan Stanley για την Alpha, τα 39 ευρώ της Theon του Χατζημηνά, οι «11» της Ασπίδας του Αχιλλέα, ποιοι είναι οι big 14 του Δένδια και ο Red Πάνος πάει με τον Σαμαρά
Το Morgan Stanley party των 4 τραπεζιτών, η συμμαχία Βαρδινογιάννη-Λάτση-Ταμβακάκη και ο Κλαούζεβιτς, η Σμπώκου, η Δρέττα και οι ψίθυροι, τι θα γίνει αύριο στο ΚΥΣΕΑ, η νέα τάπα στον Ανδρουλάκη και τα ονόματα – έκπληξη του Σαμαρά