• Business

    Σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. στην ΑΒΑΞ – Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των βασικών μετόχων

    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ

    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ


    Η ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΒΑΞ, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 0,85849970735 νέες μετοχές για κάθε 1 υφιστάμενη μετοχή θα φέρει αλλαγές στα ποσοστά των βασικών της μετόχων.

    Μειώνεται σημαντικά το ποσοστό της J&P Overseas Ltd με τη μη συμμετοχή της στην αύξηση, από 45% σε 24% (πρόκειται για την κοινή εταιρεία των εταιρειών Ιωάννου και Παρασκευαϊδη η οποία έχει μπει σε διαδικασία πτώχευσης) και αυξάνεται το ποσοστό του Χρήστου Ιωάννου (πρόεδρος και εκτελεστικός σύμβουλος) από 3,4% σε περίπου 33% (μέχρι του ποσοστού δηλαδή που δεν θα τον υποχρεώνει να κάνει δημόσια πρόταση).

    Το ποσοστό της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μιτζάλη (διευθύνων σύμβουλος) θα διαμορφωθεί περίπου σε 17% και της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κουβαρά (αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος) σε περίπου 7%.

    Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της αύξησης που αναλογεί στους βασικούς μετόχους, 16,3 εκατ. ευρώ, έχει διατεθεί ήδη στην εταιρεία για να καλύψει χρηματοδοτικές της ανάγκες.

    Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πληροφοριακό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου, ενώ οι βασικές ημερομηνίες έχουν ως εξής: Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε για τις 22.01.2020, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης από 27.01.2020 έως 10.02.2020 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης από 27.01.2020 έως 05.02.2020. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (το «Σ.Α.Τ.») την 23.01.2020 (record date) καθώς και όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης των εν λόγω δικαιωμάτων στο Χ.Α.

    Σύμφωνε με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΒΑΞ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ενισχύθηκε με την υπογραφή τριών νέων συμβάσεων συνολικής αξίας 740 εκατ. ευρώ (ενεργειακό έργο στο Ιράκ, αγωγός διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδα – Βουλγαρία και αυτοκινητόδρομος στην Κροατία). Η ΑΒΑΞ είναι ένας από τους δύο κατασκευαστικούς ομίλους που συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, έργο προϋπολογισμού 1,8 δις. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).



    ΣΧΟΛΙΑ