• Business

    Samsung: Κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή μετά τα δημοσιεύματα για συνεργασία με την Nvidia

    • Bloomberg
    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics

    Jay Y. Lee, Εκτελεστικός πρόεδρος, Samsung Electronics


    Η μετοχή της Samsung Electronics κατέγραψε άνοδο άνω του 6% μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρεία πρόκειται να προμηθεύει με προηγμένη τσιπ μνήμης την πρωτοπόρο της τεχνητής νοημοσύνης, Nvidia.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας θα αρχίσει να την προμηθεύει με HBM3 – μια νέα γενιά μνήμης – από το τέταρτο τρίμηνο, έγραψαν σε report τους οι αναλυτές της Citigroup.

    Η μετοχή σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2021.

    Η SK Hynix Inc. ήταν μέχρι στιγμής ο μοναδικός πάροχος μνήμης υψηλού εύρους ζώνης της Nvidia για επιταχυντές τεχνητής νοημοσύνης.

    «Μετά την επιτυχή είσοδό της στην αλυσίδα εφοδιασμού HBM της Nvidia, προβλέπουμε ότι η Samsung θα αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές του HBM3», έγραψαν οι Lee και Josh Yang της Citigroup, που αύξησε την τιμή στόχο της μετοχής της εταιρείας στα 120.000 γουόν από 110.000 γουόν.

    «Βλέπουμε τη Samsung ως μία εταιρεία που θα ωφεληθεί μακροπρόθεσμα από την ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών μνήμης και τεχνητής νοημοσύνης».

    Samsung Shares Jump on Optimism Over Nvidia Deal
    Οι μετοχές της Samsung εκτινάχθηκαν λόγω της αισιοδοξίας για τη συμφωνία με την Nvidia

    Η Samsung έκλεισε τη συμφωνία για την προμήθεια της Nvidia με HBM3 όταν τα τσιπ της πέρασαν την τελική δοκιμή ποιότητας από την αμερικανική σχεδιάστρια τσιπ, ανέφερε την Παρασκευή η Korea Economic Daily, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές του κλάδου.

    Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Samsung θα ξεκινήσει την προμήθεια των βασικών τσιπ μνήμης ήδη από τον επόμενο μήνα.

    Εκπρόσωπος της Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nvidia: Συνέτριψε κάθε πρόβλεψη – Καθαρά κέρδη 16 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

    Πόσα ξοδέψαμε για Samsung

    Samsung Biologics: Συνεργασία 922 εκατ. δολαρίων με την Pfizer



    ΣΧΟΛΙΑ