• Business

    Samsung Biologics: Συνεργασία 922 εκατ. δολαρίων με την Pfizer

    • NewsRoom
    John Rim, CEO Samsung Biologics (linkedin)

    John Rim, CEO Samsung Biologics (linkedin)


    Δύο νέα μεγάλα deals με την Pfizer συνολικής αξίας 922 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η Samsung Biologics, τα οποία αφορούν την παραγωγή προϊόντων για τον φαρμακευτικό κολοσσό των ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, το τμήμα βιοτεχνολογίας του Ομίλου Samsung, ένας κορυφαίος οργανισμός ανάπτυξης και κατασκευής συμβάσεων (CDMO) για εξωτερική παραγωγή βιοφαρμακευτικών προϊόντων, πρόκειται να παράγει έως το 2029, βιο-ομοειδή προϊόντα που βρίσκουν εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

    Οι πιο πρόσφατες συμφωνίες ανεβάζουν τον φετινό συνολικό αριθμό παραγγελιών από την Pfizer, σε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Samsung Biologics.

    Υπενθυμίζεται ότι οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν συνέχεια μιας συμφωνίας από τον περασμένο Μάρτιο, όπου όπως είχε ανακοινωθεί, η Samsung Biologics, προχώρησε σε επένδυση 1,5 δισ. δολ. για την κατασκευή του πέμπτου εργοστασίου, ως μέρος στρατηγικής επέκτασης προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση της αγοράς.

    Μετά από τις σημερινές συμφωνίες, η Samsung Biologics βρίσκεται σε υπερέχουσα θέση, καθώς οι νέες παραγγελίες επεκτείνουν τις στρατηγικές της συνεργασίες στον χώρο.

    Η ίδια η εταιρεία μάλιστα, τονίζει ότι μέχρι στιγμής φέτος, έχει υπογράψει συνολικά συμβόλαια αξίας 1,93 τρισεκατομμυρίων γουόν (πάνω από 900 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τον ετήσιο όγκο συμβολαίων του περασμένου έτους.

    Σημειώνεται ακόμη ότι νωρίτερα φέτος, η Samsung Biologics υπέγραψε συμφωνίες με τις  Eli Lilly, Kinsale και GlaxoSmithKline.

    Διαβάστε επίσης: 

    Jim Lanzone: Η Yahoo θα επιστρέψει στις χρηματιστηριακές αγορές

    Ταλαιπωρία για 74 επιβάτες του Flying Cat 6

    Mytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ