• Business

    Σάλος στη Βουλή για τον Δημήτρη Ντζανάτο: Και θα ψάχνουν τη ζωή μου και θα μου στέλνουν μπράβους- Θα αντιμετωπίσω τη λάσπη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

    Δημήτρης Ντζανάτος, Πρόεδρος στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων


    Ψυχρολουσία περίμενε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων κ Δημήτρη Ντζανάτο, στην Βουλή σήμερα, καθώς αντιμετώπισε την αμφισβήτηση και σκληρές κατηγορίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    Σε κλίμα έντονης σύγκρουσης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η ακρόαση του κ. Δημήτρη Ντζανάτου για τον προτεινόμενο από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων.

    Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ψήφισε και διατύπωσε κατά πλειοψηφία θετική γνώμη για το διορισμό του, ωστόσο ο νέος Πρόεδρος για δύο περίπου ώρες …βαλλόταν πανταχόθεν.

    Το σύνολο σχεδόν των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Γιώργος  Κατρούγκαλος και Παύλος Πολάκης από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής και η κυρία Σοφία Σακοράφα από το ΜΕΡΑ24, αμφισβήτησαν την επιλογή του, θέτοντας μια σειρά επιφυλάξεων όλων των ειδών.

    Τα θέματα που έθεσαν εις βάρος του, ήταν από διαδικαστικά, ότι δεν μπορεί να διοριστεί σε αυτή τη θέση αφού δεν είναι ήδη μέλος της Επιτροπής Παιγνίων, μέχρι θέματα ηθικής για ένα άρθρο που είχε γράψει στα parapolitika.gr  χρησιμοποιώντας ανήθικες λέξεις, μέχρι θέματα εμπλοκής του στα σκάνδαλα της Globo, Creta Farm, ΕΒΖ, Άσυλο Ανιάτων, Δασκαλέα, ΑΣΠΙΣ.

    Επίσης οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι έπρεπε να διατηρηθεί ο προηγούμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου, ως πετυχημένος.  Και ζητήθηκε από το νέο Πρόεδρο να δεσμευτεί για τις Ετήσιες Εκθέσεις της Επιτροπής ότι από δω και πέρα θα γίνονται εγκαίρως.

    Αφού ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι ο νέος πρόεδρος εξυπηρετεί τις προτεραιότητες που έχει θέσει σήμερα η κυβέρνηση που επηρεάζουν την αγορά παιγνίων και την οικονομία, θύμισε ότι και το 2015 επί υπουργίας Βαρουφάκη είχε γίνει την ίδια μέρα ο διορισμός ως μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Παιγνίων  υποψήφιου Προέδρου και ο διορισμός του ο Πρόεδρος, οπότε “δεν υπάρχει διαδικαστικό θέμα”, σημείωσε.

    Δημήτρης Ντζανάτος: Αυτή η θέση είναι θέση φωτιά”

    Ακολούθως ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρης Ντζανάτος, απάντησε σε όλα όσα άκουσε.

    Αυτή η θέση είναι θέση φωτιά. Τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι μεγάλα και είναι πολύ προφανές και στη Βουλή και έξω. Αλλά, από την ίδια την πορεία μου και τη φύση της δουλειάς μου, δύσκολες δουλειές έπαιρνα και πολλές φορές υπήρχαν και συνέπειες. Επομένως είναι μια συνειδητή επιλογή από μένα γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα, ότι  θα ψάχνουν  τη ζωή μου, ότι θα  μου στέλνουν μπράβους και αυτά έχουν γίνει. Δεν έχω πρόβλημα”….

    Ήμουν στην αγορά, δεν  είπα ότι ήμουν σε κάποιο παρθεναγωγείο και ήρθα εδώ. Είμαι αγορά και έρχομαι να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο τέλος της ζωής μου. Είμαι αγορά και ξέρω και πώς παίζεται το παιχνίδι.”

    Ακολούθως έδωσε εξηγήσεις για όλα όσα ειπώθηκαν σε βάρος του, για τη σχέση του με το σκάνδαλο της GLobo και την Creta Farm  και για σχετικό δημοσίευμα και  σχολίασε ότι “μπορεί κάποιοι να στενοχωρήθηκαν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό μου”.

    Μπορεί άλλοι να θέλουν να μου δώσουν μηνύματα να με φοβίσουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, αλλά κάνουν λάθος, δεν θα το πετύχουν έτσι“, τόνισε.

    Ειδικότερα σημείωσε: “Ήμουν πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες με χιλιάδες πελάτες, με 500 εργαζομένους, 30 εκατ. τζίρο, χιλιάδες πελάτες, όλους τους ομίλους της χώρας, για 21 χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, εταιρείες ανεβήκανε εταιρείες βουλιάξανε. Κάποιοι αποδείχτηκαν κλέφτες.

    Το κράτος δικαίου που έχουμε έχει κανόνες και υπάρχουν πειθαρχικά όργανα πολύ αυστηρά και υπάρχει και η δικαιοσύνη και κάθε πρόβλημα που ανακύπτει εξετάζεται από τη δικαιοσύνη. Για να έρθω σε αυτή τη θέση δεν είχα ποτέ καμιά ποινή ούτε σε πειθαρχικό ούτε σε ποινικό επίπεδο”.

    Για όσα ειπώθηκαν για την Globo είπε: “Ο βασικός ελεγκτής ήταν στην Αγγλία, έγινε το 2015 η απάτη και εξετάστηκε από τη Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το 2017 διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα κατά των Ορκωτών Ελεγκτών. Όταν μπήκε στο αρχείο από τη βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μπήκε στο αρχείο και στην Ελλάδα”.

    Για την Creta Farm είπε: “Ήμουν ελεγκτής το 2016, συνυπέγραψα το 2017 αλλά ήταν άλλος, το 2018 ήταν άλλη ελεγκτική εταιρεία. Η εταιρεία ήταν υγιέστατη και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν όταν συγκρούστηκαν τα αδέλφια. Η Deloitte μπορεί να πει κάτι, όμως κανένας δεν με κυνηγάει ότι ευθύνομαι για τίποτα, γιατί πέρασαν διάφοροι ελεγκτές και άλλαξε και ελεγκτική εταιρεία”.

    Για το Άσυλο Ανιάτων σχολίασε : “Οι φιλανθρωπικοί φορείς είναι υψηλού ρίσκου για τους Ελεγκτές. Όταν πήρα σύνταξη μου ζήτησαν να βοηθήσω και εγώ συνέβαλα στα οικονομικά. έγινε μια έρευνα από το 2015 μέχρι το 2018. Εγώ το 2018 μπήκα. Δεν είμαι λογιστής, ποτέ δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις σαν λογιστής. Είμαι μέλος του ΔΣ και θα φύγω και από αυτό γιατί θα βρίσκουν ευκαιρίες να με χτυπήσουν σε διάφορα”.

    Για την ΑΣΠΙΣ είπε: “Δεν ξέρω τίποτα, αλλά είχα χιλιάδες πελάτες μέσω της εταιρείας και είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις”.

    “Δεν είμαι ανήθικος”

    Απαντώντας σχετικά με το άρθρο του κ. Ντζανάτου που ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, το οποίο έχει προκλητικές εκφράσεις, σημείωσε:

    “Όταν γράφω τί σκέφτομαι και τις απόψεις μου, δεν ντρέπομαι να τα πω. Έχω γράψει και στο παρελθόν και άλλα σε πιο οξύ τόνο. Αυτό  όμως το άρθρο, ακόμη και αν κάποιος πουριτανός το θεωρεί πολύ βαρύ, είναι πολύ μακριά  από το να με κάνει ανήθικο. Έχω μια διαδρομή και μια προσωπική ζωή και την οικογένειά μου εδώ και 40 χρόνια οπότε είναι πέρα από τα όρια, αυτά τα σχόλια”.

    Δεσμεύσεις: Τι πρόκειται να κάνει

    Την υπόσχεση ότι εγκαίρως θα ολοκληρώσει την ετήσια έκθεση του 2020, έδωσε στην Επιτροπή.” Ο,τι και να γίνει και μόνος μου αν χρειαστεί θα την κάνω και το Μάρτιο του 2021 θα έχετε και την Έκθεση του 2020 και του 2019 που λείπει αλλά και Οικονομικές καταστάσεις, πολύ καλύτερες με βάση τα ΔΛΠ του Δημόσιου Τομέα” σημείωσε.

    “Η εταιρεία που ήμουν έλεγχε και εταιρείες από το χώρο του τζόγου και τον ΟΠΑΠ όταν ήταν στο Δημόσιο, και τον Ιππόδρομο, αλλά πάντα ήμουν ανεξάρτητος, δεν ήμουν υπάλληλος κανενός. Ανεξάρτητος θα είμαι και στη νέα μου θέση”, είπε.

    Πολάκης: “Είπατε ψέματα ενώπιον της Επιτροπής” 

    “Είπατε ψέματα ενώπιον της Επιτροπής”, σχολίασε ο κ. Παύλος Πολάκης.

    “Στην Creta Farm υπογράφατε από το 2014 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, έτη που ελέγχονται από την Deloitte. Έχετε υπογράψει τα έτη 2013, 2014, 2015, 2016 ως Ορκωτός Ελεγκτής του Ασύλου Ανιάτων και μας λέτε ότι πήγατε το 2018 να τους βοηθήσετε”.

    Και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: “Ο κύριος που φέρατε για Πρόεδρο στην Επιτροπή Παιγνίων λέει φόρα παρτίδα ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών, χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, Ντροπή σας”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ