• Business

    Σάκης Ρουβάς: ΟΚ από ΡΑΕ για την 2η επένδυση στα Ιωάννινα. Φήμες ότι εξαγοράζει τον Νιτσιάκο

    • Contributor
    Σάκης Ρουβάς

    Νίκος Μπουλαξής (επικεφαλής ΡΑΕ) και Σάκης Ρουβάς


    Περιεχόμενα

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το επενδυτικό του σχέδιο ο επιχειρηματίας Σάκης Ρουβάς. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) υπό τον έμπειρο Νίκο Μπουλαξή ενέκρινε το 2ο σχέδιο του σχέδιο του επιχειρηματία που αφορά στα Ιωάννινα. Εκεί θα  υλοποιηθεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου, από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου  και παραγωγής ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο επιχειρηματίας έχει λάβει ήδη άδεια για να δημιουργήσει σε έκταση 37 στρεμμάτων, στον Άγιο Βησσάριο Καρδίτσας, μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαερίου, από απόβλητα βιομηχανικού σφαγείου  και παραγωγής ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για την ενεργειακή αυτάρκεια θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα βιοαερίου.

    Οι Φήμες

    Μαριλένα Νιτσιάκου. Εμπορική Διευθύντρια Νιτσιάκος

    Μάλιστα φήμες της αγοράς αναφέρουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να εξαγοράσει κάποιο  ποσοστό μετοχών της Νιτσιάκος Κοτόπουλα.  Σήµερα η Νιτσιάκος διαθέτει δέκα εργοστάσια και εγκαταστάσεις σε Ιωάννινα, Άρτα, Θεσσαλονίκη και Νιγρίτα Σερρών, ενώ δραστηριοποιείται, εκτός από το κοτόπουλο, και σε άλλα προϊόντα µε µεγάλη επιτυχία, όπως η γαλοπούλα και το κουνέλι, στον κλάδο των αλεύρων για ανθρώπινη κατανάλωση και στις ζωοτροφές, οι οποίες έχουν φτάσει να αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων.

    Σκοπός της συμφωνίας  αυτής από την πλευρά της SK λέγεται ότι είναι η χρησιμοποίηση των αποβλήτων (κουτσουλιές) των εργοστασίων της Νιτσιάκος για την παραγωγή ενέργειας. Για αυτόν άλλωστε τον λόγο η έκταση που αγόρασε ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται σχεδόν δίπλα από το εργοστάσιο της Νιτσιάκος στα Ιωάννινα.

    O Σ. Ρουβάς προχώρησε προ μηνών στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων αλλά και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως βιομάζα και βιοαέριο.

    Μαριλένα Νιτσιάκου. Εμπορική Διευθύντρια Νιτσιάκος
    Μαριλένα Νιτσιάκου. Εμπορική Διευθύντρια Νιτσιάκος

    Η εταιρεία SK Κτηνοτροφική συστήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24 χιλιάδων ευρώ το οποίο “καλύπτεται εξολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή Αναστάσιο Ρουβά, καλλιτέχνη” ο οποίος και κατέχει τις 1000 ονομαστικές κοινές μετοχές αξίας 24 ευρώ η κάθε μία. Mάλιστα ο ίδιος παρουσίασε σε κέντρο της Καρδίτσας, σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους το project της εταιρείας Βιοαερίου, το οποίο και αργότερα αναμένεται να επεκταθεί και στον τομέα των θερμοκηπίων.

    Βιοαέριο

    Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες ΑΠΕ, που βοηθά στην αξιοποίηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων είναι το βιοαέριο. Και αυτό διότι εκτός από τα οφέλη που προκύπτουν σε επίπεδο περιβάλλοντος ταυτόχρονα παράγει αξίες για τις τοπικές κοινωνίες.

    Η λειτουργία μονάδων βιοαερίου, απαλλάσσει τις κτηνοτροφικές μονάδες από τα επιπλέον κόστη βιολογικών καθαρισμών και διαχείρισης αποβλήτων μειώνει το κόστος διατροφής των ζώων και εξοικονομεί χρήματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Παράλληλα το βιοαέριο εξασφαλίζει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.



    ΣΧΟΛΙΑ