• Business

    Safe Bulkers: Πώς διέθεσε τα αντληθέντα κεφάλαια από την έκδοση ομολογιακού

    • NewsRoom
    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Η Εταιρεία μεταξύ άλλων προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους €29,72 εκατ. για την ολοκλήρωσης της αγοράς του πλοίου Troodos Air με την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος.

    Σε συνέχεια της έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού €100.000.000 διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, η «SAFE BULKERS PARTICIPATIONS PLC» (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της εταιρείας με την επωνυμία «SAFE BULKERS INC.» (η «Εγγυήτρια») και της από 18.2.2022 ανακοίνωσης της Εταιρείας, η Εταιρεία την 11.4.2022 προέβη σε διάθεση αντληθέντων κεφαλαίων συνολικού ύψους €29,72 εκατ. για την ολοκλήρωσης της αγοράς του πλοίου Troodos Air με την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος, κατόπιν αφαίρεσης της καταβληθείσας προκαταβολής σύμφωνα με την από 18.2.2022 ανακοίνωση της Εταιρείας.

    Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αγοράς του πλοίου Troodos Air, η Εταιρεία κατέβαλε σε Ευρώ το υπολειπόμενο ποσό ύψους €29,72 εκατ. δυνάμει του Μνημονίου

    Συμφωνίας μεταξύ της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εταιρείας «Kastrolem Shipping Corporation» και της εξ ολοκλήρου (100%) Θυγατρικής της Εγγυήτριας «Shikokuexi Shipping Inc.». Το ως άνω ποσό διατέθηκε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Εταιρείας «Kastrolem Shipping Corporation» που απέκτησε το πλοίο Troodos Air.

    Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις από 17.02.2022 και 11.4.2022 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, γνωστοποιείται ότι τα αντληθέντα κεφάλαια ποσού ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ (€100.000.000), μείον ποσό ύψους €2.500.000 περίπου το οποίο αφορά δαπάνες έκδοσης, διατέθηκαν μέχρι την 12.04.2022 ως ακολούθως:

    Τα αντληθέντα κεφάλαια διατέθηκαν σύμφωνα με τα ανωτέρω σε Ευρώ, δεδομένου ότι είναι κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Ευρώ και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Ευρώ ή σε δολάρια Η.Π.Α., κατ’ επιλογή της Εταιρείας, έως την πλήρη διάθεσή τους σύμφωνα με τον όρο 2.3 του Προγράμματος Ομολογιακού Δανείου.

    Η Εταιρεία θα συνεχίσει να ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Χ.Α., της Εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α.

    Διαβάστε επίσης

    9 πλοία ναυπηγεί η Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου – Παραλαμβάνει σύντομα το Vassos



    ΣΧΟΛΙΑ