• Ναυτιλία

    9 πλοία ναυπηγεί η Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου – Παραλαμβάνει σύντομα το Vassos

    Πόλυς Χατζηιωάννου, CEO Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου, CEO Safe Bulkers


    Από τα 167 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 16.264.486 DWT που ναυπηγούνται για λογαριασμό των Ελλήνων εφοπλιστών, τα 9 είναι του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες θα παραληφθεί από τα Ιαπωνικά Ναυπηγεία το πλοίο Vassos, που φέρει το όνομα του πατέρα του.

    Αναλυτικότερα, η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers που διευθύνει ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου, ναυπηγεί 9 πλοία ξηρού χύδην φορτίου, 6 εκ των οποίων είναι Kamsarmax και 3 πλοία κατηγορίας Post-Panamax συνολικής μεταφορικής ικανότητας 0,8 εκατ. dwt.

    Τα πλοία θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Το πλοίο Vassos της Safe Bulkers
    Το πλοίο Vassos της Safe Bulkers

    Η Safe Bulkers Inc. έχει έδρα την Κύπρο και ειδικεύεται στην πλοιοκτησία πλοίων ξηρού φορτίου χύδην.

    Ο στόλος αποτελείται από 40 πλοία ξηρού χύδην φορτίου, ειδικότερα από 12 Panamax, 7 Kamsarmax, 15 Post-Panamax και 6 πλοία κατηγορίας Capesize με μέση ηλικία 10,3 ετών και συνολική μεταφορική ικανότητα 3,9 εκατομμύρια dwt. Το 80% του στόλου έχει ναυπηγηθεί σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

    Όλα τα πλοία έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, όπως υιοθετήθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό – ΙΜΟ και με τον πιο πρόσφατο κανονισμό για τις εκπομπές NOx, NOx-Tier III (IMO, MARPOL Παράρτημα VI, reg. 13).

    Διαβάστε επίσης:

    Μέχρι και 51,4% η αύξηση του κόστους χρήματος στα εταιρικά ομόλογα – Επιπτώσεις και επενδυτικές ευκαιρίες



    ΣΧΟΛΙΑ