• Business

    Σαχίνης: «Χαιρετίζω τη δημιουργία της νέας ανεξάρτητης ρυθμιστικής Αρχής και τη “μετακόμιση” της ΕΥΔΑΠ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος»

    • NewsRoom
    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ

    Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ


    Κατηγορηματικός ότι το νερό «ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο αγαθό», εμφανίστηκε ο Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, συνομιλώντας με το Θοδωρή Παναγούλη, Διευθυντή του Energypress.gr, στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    «Το πού θα είναι οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ δεν δημιουργεί καμία διαφορά», σχολίασε. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία μεταφοράς των μετοχών θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός.

    Σχετικά με τη ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή, είπε ότι χαιρετίζει τη δημιουργία της καθώς είναι αυτή που θα φροντίζει να τηρούνται οι κανόνες, ωστόσο «το δημόσιο είναι αυτό που βάζει τους κανόνες». Εξίσου θετικό χαρακτήρισε και το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ θα εποπτεύεται πλέον όχι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ υπογράμμισε ότι με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, θα βελτιωθεί συνολικά η παροχή νερού και η λογοδοσία, αφού αντί για τις περίπου 170 εταιρείες που υπάρχουν σήμερα πανελλαδικά, θα υπάρχουν μόνο 13 μεγάλες εταιρίες διαχείρισης και η ανεξάρτητη αρχή θα μπορεί να ελέγχει αν εφαρμόζονται σωστά και με διαφανή τρόπο οι κανόνες του δημοσίου προς όφελος του καταναλωτή αλλά και των μετόχων.

    Ο κ. Σαχίνης αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για την επόμενη 10ετία και περιέχει έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική και εκσυγχρονισμό των υποδομών με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγωγών 1400 χλμ, το 10% των οποίων έχει ήδη γίνει.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στον στόχο για νερό μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα σύμφωνα με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030. Ανάμεσα από τις δράσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης είναι και η ηλεκτροπαραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ που διασφαλίζει πολλαπλασιαστικό όφελος για την ίδια την εταιρεία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χάρης Σαχίνης: Και κέρδη, και μέρισμα η ΕΥΔΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ