• Ναυτιλία

    Σ. Τοπούζογλου: Εξελίξεις με τις νέες μετοχές στην FSL Trust

    Ευστάθιος Τοπούζογλου


    Την έγκριση της αρμόδιας αρχής της Σιγκαπούρης ώστε να αρθεί η υποχρέωση προσφοράς των εγγεγραμμένων κατόχων μετοχών της εταιρείας στο πλαίσιο της επιχείρησης άντλησης 31 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η ναυτιλιακή First Ship Lease Trust (FSL Trust).

    Προϋπόθεση για να αρθεί αυτή η υποχρέωση είναι να συναινέσουν σε αυτό και άλλοι επενδυτές.

    Η επιχείρηση της εταιρείας για άντληση χρημάτων αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στο πλαίσιο αυτής η FSL Trust θα προσφέρει στους τρέχοντες κατόχους μετοχών νέες μετοχές, με λόγο τριών προς δύο. Η FSL Trust έχει προτείνει μία μη ανακλητή προνομιούχα προσφορά 956 εκατομμυρίων νέων μετοχών.

    O Έλληνας εφοπλιστής Στάθης Τοπούζογλου, ο οποίος πέρυσι απέκτησε μερίδιο 24,7% της εταιρείας, έχει ήδη συμφωνήσει να εγγραφεί για το πλήρες μερίδιο νέων μετοχών που του αντιστοιχεί.

    H FSL Trust διαθέτει σήμερα στόλο αποτελούμενο από 18 πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι τάνκερ παραγώγων, τάνκερ χημικών και τάνκερ aframax, καθώς και τρία containerships χωρητικότητας 4.250 teu. Όλα τα πλοία είναι κατασκευασμένα μετά το 2000, με το παλαιότερο εξ αυτών να είναι κατασκευής 2004 και το νεότερο 2008. Ωστόσο, έχει παραγγείλει και δύο νεότευκτα τάνκερ παραγώγων εξοπλισμένα με scrubbers από τη γιάρδα Yangzhou των ναυπηγείων Cosco Shipping Heavy Industry.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Π. Λιβανός: Super deal στην αγορά LNG με την ιαπωνική JERA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τίτλοι τέλους για πλοίο – μαθουσάλα που είχε περάσει και από ελληνική εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Β. Μαρινάκης: Η συμφέρουσα κίνηση της Capital Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ